woensdag, 06 december 2023 06:24

Marathon Valencia

Geschreven door Max van Viersen

Afgelopen zondag was het eindelijk zover! De marathon van Valencia stond voor ons (Ronald, Edwin, Jacob, Harm en Max) op de planning. Helaas moest Mark de Kok zich afmelden i.v.m. een blessure. Beterschap Mark! Hopelijk zien we je weer snel bij de Thoftrainingen.

Vrijdag 1 december vertrokken we 4.15 uur, lekker vroeg vanuit Maasland naar Schiphol. Jacob haalde ondergetekende als eerste op met de auto. Ik vroeg aan Jacob of hij fit was, hij gaf aan dat hij zich een beetje koortsig voelde maar dat het wel ging. Nadat ook Edwin, Ronald en Harm waren opgepikt konden we vertrekken naar Schiphol. We hadden een goede vlucht.

Eenmaal aangekomen in Valencia namen we een dure taxi (opgelicht door de chauffeur op z’n Spaans) naar ons hotel. Het was even snel inchecken en hup ons startnummer ophalen. Na wat rusten in ons hotel gingen we de stad Valencia verkennen. Het is een mooie stad met veel oude gebouwen. Het zonnetje scheen en het was zo’n 17 graden, heerlijk loopweer. Gelukkig maar, daarom gingen we tenslotte naar Valencia om de marathon te lopen. Met de marathon in ons hoofd bestelden we solidair met elkaar vrijdag en zaterdag ook onze maaltijden, pasta voor lunch en diner (koolhydraten). Tijdens het eten werd er over van alles en nog wat gefantaseerd zoals de tijden die we graag wilden lopen maar ook over mogelijke kerstcadeautjes voor onder de boom.

Na een goede nachtrust ging de wekker al om 5.30 uur om voor het laatst koolhydraten te stapelen. We hadden allemaal verschillende starttijden en verschillende startvakken. We besloten toch om als groep gezamenlijk naar de start te gaan. Nadat het startschot had geklonken was het ieder voor zich en zouden we elkaar weer zien na 42 kilometer en 195 meter. Voor mij persoonlijk draaide de marathon op een teleurstelling uit: 3.39.22. Maar dat maakt de marathon ook een marathon, het is niet te voorspellen. Na 34 kilometer was het lopen geblazen voor mij en was 8km wandelen naar de finish de enige optie. Het voordeel van wandelen is dat je de stad nog beter kan zien. Op dat moment was het vervelend maar uiteindelijk in de avond kan je erom lachen en dat werd dan ook vaak gedaan.

Harm kwam zoals verwacht als eerste binnen met een tijd van 2.42.54 en dat betekende weer 1 minuut van zijn pr eraf. Daarna kwam Edwin binnen met een hele mooie tijd 2.59.59 en dus wist hij de magische grens van 3 uur te betwisten. Uiteindelijk liep Edwin ruim 13 minuten van zijn vorige pr af. Ronald voorspelde de avond ervoor een 3.05 en kwam in een super vlakke race binnen na 3.04.01. Jacob kwam al hoestend en proestend over de finish in een hele mooie 3.08.15 wat ook weer 3 minuten sneller was dan zijn oude pr. Al met al was het een top weekend. Maandagmiddag om half 2 landden we weer op Schiphol en waren we weer rond 3 uur in Maasland.

Tijden:

Harm van Berkel - 2.42.54
Edwin van Kersbergen - 2.59.59
Ronald van Mil - 3.04.01
Jacob Anema - 3.08.15
Max van Viersen - 3.39.22

IMG 6196

IMG 6229

IMG 6210

 

 

Gelezen: 389 keer Laatst aangepast op woensdag, 06 december 2023 07:08

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema