woensdag, 27 september 2023 15:31

De 100 Bruggenloop van Leiden

Geschreven door Irene

De groep powerwalkers is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. We lopen elke dinsdagavond in 2 groepen. Zoals Fred altijd zegt: de gezellige groep, en mijn groep die er harder aan moet trekken. We zoeken het liefst de onverharde paden op zoals het Kerkepad, de Zuidbuurt en de Duifpolder. Onderweg doen we vaak bootcamp oefeningen bij bruggen, banken, paaltjes etc. De afstand van de groep van Fred ligt meestal om en nabij de 7 km en mijn groep gaat meestal wat verder en wil de 10 km ook wel eens aantippen en dat in een behoorlijk tempo. De vele trappen in Maassluis en de Waterweg weten we regelmatig te vinden. Onderweg is er altijd wel wat moois te zien en daar nemen we ook de tijd voor als er bv. een uil in een boom zit of turen we naar de visarenden die in de Broekpolder huizen.

Als soort van locatie uitstapje gingen we het afgelopen weekend iets heel anders doen namelijk de 100 Bruggenloop in Leiden! Op zaterdag 23 september was de 2e editie van deze loop, een parcours dwars door de binnenstad van Leiden, een afstand van ruim 19 km (er is ook een 10 km route). Een prachtige wandeltocht, met onder andere een bezoek aan de Hortus Botanicus en het huis waar Rembrandt geschilderd heeft.

Petra, Fred en ik startten om 8:15 uur in het Stadhuis van Leiden, via de Markt (heel groot) en een heleboel grachten, mooie kleine straatjes, smalle, brede en hoge bruggen. Het tempo was natuurlijk niet hoog, er was zoveel te zien. Het weer beloofde maar één buitje, nou we hebben het geweten, regenjas aan en uit zo om het kwartier maar de temperatuur was prima. Weer eens wat anders dan door de onverharde polders banjeren maar wat hebben wij genoten! Ruim 4 uur duurde de tocht en met een mooie medaille gingen we weer naar huis.

En een tip voor de hardlopers van onze vereniging, er is ook een hardloopversie van de 100 Bruggenloop in Leiden (zaterdag de wandeleditie en zondag de hardloopeditie). Dus voor in alle agenda’s 2024, medio september 2024 de 100 Bruggenloop in Leiden.

 

fe922f84 b390 4ca2 a5b9 c0b7faa4cf37

6bb35e07 d296 4cf7 b0fd bb291c9ac85b

Gelezen: 214 keer Laatst aangepast op woensdag, 27 september 2023 15:35

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema