vrijdag, 22 september 2023 07:32

Smokkelaarstrail

Geschreven door Ronald van Mil

Als onderdeel van de Brabantse Trail Serie, een serie van vier trails in het mooie Brabantse land, stond afgelopen zondag de Smokkelaarstrail op de agenda. Voor hen die het interesseert heb ik even wat info gepikt van de site www.brabantsetrailserie.nl:


Het grensgebied tussen Tilburg, Goirle en het Belgische dorp Poppel was in de vorige eeuw een geliefd en berucht smokkelgebied. Grote smokkelploegen van zo’n 40 man wisten 's nachts hun weg te vinden door de uitgestrekte bosgebieden. De vele paden en veldweggetjes vormden het decor van spannende smokkelnachten met confrontaties tussen smokkelaars en douaniers.
De Smokkelaarstrail loopt voor een groot deel over deze historische smokkelpaden in het grensgebied tussen Nederland en België.


Voor hen die het niet interesseert, je hebt het nu wel gelezen.

Maar met deze kennis op zak toog een flinke afvaardiging naar het Zuiden om Thof te vertegenwoordigen. Vinden ze leuk daar.

Aangezien de eerste groep met ervaren Thof-trailers (Hans, Helma, Gerard, Petra, Arie, Jacqueline en Jolanda) al ruim voor de start aanwezig was, konden wij van groep 2 (Mark, Sanne, Nancy en ondergetekende) zo aansluiten bij de Thof-tafel. En waar je je voor een (halve) marathon al dagen van tevoren aan een afgepast dieet zit, werk je bij een trail gewoon een kwartier voor de start nog een punt appeltaart en kop koffie weg (nogmaals dank Jacqueline en Gerard, het was heerlijk).

Onder uitstekende omstandigheden (grotendeels droog, lekkere temperatuur en prima parcours) baanden de Thoffers zich over een afstand van 12, 21 of 27 km naar de finish om de medaille in ontvangst te nemen. Aan dezelfde Thof-tafel kon eenieder weer op krachten komen, grote verhalen uitwissel en met gepaste jaloezie kijken naar de lekkere biertjes die door anderen soldaat gemaakt werden (wij moesten nog even een stukkie terug kachelen naar Maasland).

Al met al een zeer geslaagde ochtend/ middag en voor wie enthousiast is geworden: 5 november is de laatste trail van de Brabantse Trail Serie, de Alphense Bergentrail. Leuk als we daar weer met een grote Thoffers zijn!

Ronald

 IMG 20230917 WA0008

IMG 20230917 WA0004

IMG 20230917 WA0009

Gelezen: 158 keer Laatst aangepast op vrijdag, 22 september 2023 07:37

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema