dinsdag, 24 oktober 2017 20:03

Frans Plieger

Wanneer ben je lid geworden bij Thof?
Dat is al wel lang geleden. Ik denk dat ik nu een jaar of 17 lid ben.

Waarom ben je trainer geworden?
Het was ergens in een zomervakantieperiode heel lang geleden. In de maand juli waren heel veel trainers afwezig en toen heeft men gevraagd of ik de training wilde doen. Dat beviel mij goed en de groepen destijds ook. Vervolgens heb ik een trainersopleiding gedaan in Vlaardingen en vanaf die tijd dus trainer bij Thof.

Wat is er leuk aan trainen bij Thof?
Het enthousiasme van de lopers en het feit dat ze gewoon doen wat je zegt. Waar kom je dat heden ten dage nog tegen. Daarnaast vind ik het iedere keer weer een uitdaging om iedereen aan zijn/haar trekken te laten komen tijdens een training. Ik probeer dat te doen in de organisatie van de training.

Op welke groep ben jij meestal actief als trainer?
Ik train de C- en de D-groep. Mogelijk wil ik in de nabije toekomst ook de B-groep wel weer eens training geven, maar dan zal ik mijn eigen loopfrequentie wat moeten opvoeren (en daarmee mijn tempo dus:-))

Hoe bereid jij je voor op een training?
Als eerste kijk ik naar het schema, welke groep heb ik vanavond en pas daarna, wat staat er op het programma. Op basis daarvan bedenk ik, hoe (op één locatie of in een ronde) en waar we dan gaan lopen. Ik vind het een uitdaging om het zo te organiseren, dat iedereen maximaal mee kan doen en het beste uit zichzelf kan halen.

Wat kunnen lopers van jou verwachten als trainer?
Een goed opgebouwde training met oog voor het individu, enthousiasme en vooral veel domme praat tijdens de training ;-)

Is er nog iets wat je wilt zeggen?
Blijf niet thuis op de bank hangen, maar breng de discipline op om te komen trainen ongeacht het weer! De trainers staan altijd voor jou klaar en na afloop zal je steeds weer zeggen, blij dat ik het toch weer gedaan heb!

Gelezen: 509 keer Laatst aangepast op zaterdag, 09 december 2017 07:56

Volgende trainingen


Bekijk het schema