maandag, 07 november 2022 16:04

Looptrainersdag Papendal

Geschreven door Michelle

Looptrainersdag in Papendal 5 november

Afgelopen zaterdag, 5 november werd er voor de 26e keer de looptrainersdag georganiseerd in Papendal. Dit wordt elk jaar georganiseerd voor looptrainers vanuit het hele land door de Atletiekunie. Om er op tijd te zijn, vertrokken we rond 7.30 met een auto vol die kant op. Na de koffie/thee op te hebben, was het tijd om naar de opening te gaan. Mark Tuitert was aanwezig om een toespraak te houden. Wát een verhaal, echt heel tof! Hij nam ons mee in zijn loopbaan als schaatser, toewerkend naar de Olympische spelen in 2010, waar hij kampioen werd op de 1500 meter.

Daarna was het tijd voor iedereen om naar een workshopronde te gaan. Vooraf had een ieder van zich ingeschreven voor 3 workshops, er was voor ieder wat wils. Zowel in praktijk (op bijvoorbeeld, grasveld, sportzaal of atletiekbaan) als in theorie.

Even een greep uit de workshops: Loop- en coördinatietraining, hoe verbeter ik mijn looptechniek, een intensieve, extensieve interval, kracht en techniek training voor marathonlopers, looptechniek verbeteren met fysieke training, bootcamp voor hardlopers.

In de praktijktrainingen werd veel geoefend om alles goed onder de knie te krijgen, gelukkig scheen de zon lekker, en was het heerlijk om zo buiten bezig te zijn en nieuwe dingen te leren en te oefenen.

Daarnaast spreek je veel andere hardlooptrainers en kan je ervaringen uitwisselen. Leuk om zo anderen te ontmoeten en daaruit ook weer wat wijzer te worden!

Alle trainers hebben weer volop inspiratie en ideeën opgedaan, welke ongetwijfeld in de trainingen weer terug zullen komen!

Gerard, Michelle, Sanne, Theo en Yvonne

Gelezen: 103 keer

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema