dinsdag, 09 maart 2021 07:23

Hou het motortje draaiende!

Geschreven door Gerben


Wat een mooi stuk van Yvonne op de website waarin we kunnen lezen hoe ze samen met anderen lekker aan het lopen is. Het is moeilijk om in deze tijden zonder Thof trainingen en/of wedstrijdjes het motortje draaiende te houden. Het is zoeken naar passende mogelijkheden. Zo ervaar ik dat zelf ook. Persoonlijk vind ik het heerlijk om een doel te hebben om naar toe te trainen. Gelukkig heb ik die weer even gevonden.

In januari zag ik een oproep voor een nieuw (tijdelijk) hardloopteam op Social Media genaamd ´Team Runnersworld Rotterdam´. Een team van 11 gemotiveerde hardlopers, die gezamenlijk een traject van 12 weken gaan afleggen! Het leek me wel wat, maar toch besloot ik pas op de allerlaatste inschrijf dag er een mailtje aan te wijden. En wat schetste mijn verbazing: deze senior loper werd geselecteerd. Super leuk: een nieuwe uitdaging met nieuwe mensen.
Sindsdien worden ik en de anderen vanaf februari begeleid door diverse coaches vanuit Runnersworld Rotterdam. Denk hierbij aan een hardloopcoach, een beweegexpert, een fysiotherapeut, en een voedingsdeskundige. Elk teamlid heeft hetzelfde doel, op zondag 2 mei een snelle 10 kilometer of zijn pr verbeteren. Iedereen traint individueel in zijn eigen omgeving, en op zijn eigen niveau.
Oorspronkelijk was het nog de bedoeling dat we die 10 km zouden gaan lopen tijdens de nieuwe Bernisse Marathon, maar ook deze is vooralsnog vanwege Corona gesneuveld. Nieuwe locatie wordt het Zuiderpark in Rotterdam waar we geheel Corona proof ons rondje zullen gaan rennen.
Op zondag 7 maart hadden we onze eerste team meeting in Rotterdam. Een geweldig team van 11 geheel verschillende hardlopers, die een gezamenlijk doel nastreven! Na een lekker pittige loopscholing van Flijmscherp werden we naar huis gestuurd met een nieuw loopschema op maat voor de volgende 4 weken. Het houdt me scherp en aan de praat tot in ieder geval 2 mei. Wat doe jij in Corona tijd?

Groet Gerben

Gelezen: 135 keer Laatst aangepast op dinsdag, 09 maart 2021 07:28

Geen training

Het bestuur heeft in overleg met de trainers besloten de trainingen tijdelijk te stoppen. Wel kun je voortaan via de website met iemand afspreken samen te gaan lopen.