zondag, 31 juli 2016 20:18

Lekker loopie in de Daaaaik

Geschreven door Carline

Bij Maasdijk, met name het Spektakel, denk ik toch voornamelijk aan feesten en bier gooien bij het Spektakel. Nooit eerder heb ik gedacht aan hardlopen in 'de Daaaik'. Tot afgelopen zaterdag, waarin ik besloot m'n wekelijkse rondje in Duifpolder en omstreken te verruilen voor de VTM Loop in -jawel- Maasdijk. Veerle was ook van de partij (thuiswedstrijd) en zo vertrokken we zaterdagmiddag, samen met Kelly en Ben, richting onze buurtjes. Op de fiets! Ik dacht dat dat al behoorlijk sportief was, maar het kon nog sportiever. Want onderweg kwamen we Helma en Philip tegen die maar liefst hardlopend naar Maasdijk gingen, daar een rondje gingen lopen, om vervolgens weer hardlopend terug te keren... Baby steps, op de fiets is ook al een zeer goed begin, dachten wij zo.

In het startvak begon het zonnetje ineens erg fel te schijnen. Daar hadden we niet op gerekend en normaal gesproken kom ik dan vrijwel direct in een strandmodus waarbij ik het liefst horizontaal mijn dag doorbreng. M'n benen begonnen automatisch als vaatdoekjes aan te voelen en meteen dacht ik: dit wordt helemaal niks. Nadat de Blues Brothers het startpistooltje hadden afgegeven, startten we op de Lange Kruisweg. Vervolgens draaiden we de Schenkeldijk op, door de polder, terug over de Korte Kruisweg. Voor de 5 km lopers onder ons zat het er al weer op. De gelukkigen van de 10 km mochten dit rondje nog een keer lopen. De eerste ronde voelde ik me, ondanks de vaatdoekbenen, verrassend goed en wist ik iedere km rond de 5.15 te zitten. Wat is dat toch altijd, dacht ik nog onderweg. Ik denk dat het helemaal dikke blurrie wordt en vervolgens loop ik een toptijd. Belachelijk en psychisch zit het niet helemaal oké, maar goed ik besloot het er maar van te nemen. Ook het tweede rondje ging nog steeds spetterend, ondanks de hitte tussen de kassen. De laatste 2 km kon ik zelfs nog allemaal mensen inhalen (heerlijk zeg, meestal is het andersom), en lette ik niet meer op de tijd. Had ik dát nou maar wel gedaan, want eenmaal over de finish bleek dat ik 5 sec. langzamer was dan mijn PR! (00.52.35) Krijg nou wat!!

Over het algemeen hebben alle deelnemende Thoffers lekker gelopen, alleen Bram zat wat eerder aan het bier dan de bedoeling was. Die dacht bij de 3km "wat ben ik nou eigenlijk aan het doen" en heeft het tweede rondje overgeslagen. Kelly heeft ondanks de hitte een PR weten te behalen! Dit was een gezellig loopie in de Daaaik en zeker voor herhaling vatbaar. Natuurlijk hebben we deze loop wel afgesloten met een biertje op het Spektakel plein, om mijn associatie met Maasdijk toch weer compleet te maken.

Carline

IMG 3545

5 km:
Edwin van Kersbergen 20:33
Michelle Bol 23:43
Bram Heijdra 20:48
Fred Louter 18:15
Helma Vermeer 27:11

10 km:
Kelly van der Meer
Veerle van der Stok 54:15
Carline Verkade 52:35
Ad van Marrewijk 51:06
Philip van Dongen 46:57
Gerrit Krosschell 46:23
Geer Jansen 55:57
Leo Fransen 54:59
Ben van Leeuwen
Jolanda Ammerlaan 50:31

Gelezen: 516 keer Laatst aangepast op zondag, 11 september 2016 13:59

Volgende trainingen


Bekijk het schema