maandag, 28 september 2015 08:55

De Halve van Texel

Geschreven door Tamara

Begin dit jaar was mijn oog een keer gevallen op een lijst met 'de leukste loopjes' van Nederland. Texel Halve Marathon staat daar op een gedeelde eerste plaats. Ik hou van de waddeneilanden, van hardlopen en ben in training voor de NYC marathon. Lijkt mij genoeg redenen om samen met Petra Sluijter de halve marathon op Texel te lopen op zondag 27 september.

Al vroeg zijn wij vertrokken richting Den Helder; auto parkeren, startnummer ophalen, tassen inleveren. Vervolgens in kolonne met alle hardlopers richting de boot naar Texel. Er heerst een gezellige sfeer op de boot en ook het dweilorkest helpt mee. Eerst even op het dek gestaan en daarna naar het start vak. Het is de laadruimte van de veerboot! Ik voel me net vee en het is heel warm daar. Voor dat je het weet gaat gelukkig de laadklep open en dat is het startsein van de halve. Petra en ik hebben besloten ons eigen tempo te lopen.

Het was prachtig weer op Texel, dat maakt de omgeving nog mooier daar. In het begin is het druk om te lopen en moet ik nog veel mensen inhalen. Daarna is het goed te doen. We lopen door het plaatsje Den Hoorn, waar we aangemoedigd worden door de bewoners van het eiland. Onderweg heb ik regelmatig aanspraak van andere lopers omdat ik het NYC –shirt van RunningPoint Michel de Maat aan heb. De ene loper heeft de NYC marathon ook gelopen en bij een andere loper staat hij nog op de bucketlist. Leuke verhalen en ik krijg er alleen maar meer zin in. Na ongeveer 10 kilometer wordt het parcours onverhard en gaan wij via het bos en de duinen naar het strand. Pff, dat was een heel zwaar stukje! Nergens op het strand was het 'makkelijk' lopen, het was ploeteren door het mulle zand. Ik hoopte gemiddeld 5:00 min/km te lopen maar op het strand lukte dat bij lange na niet. Maakt niet uit, dacht ik bij mezelf. Als ik maar niet ging wandelen, want dat werd ook veel om mijn heen gedaan. Na het strand weer de duinen in en kon ik een beetje bijkomen van het strand. Bij 15 km heb ik het gelletje genomen die in het Thof-rugzakje zat. Die viel prima op mijn maag en ik had weer genoeg energie voor het laatste stuk. De finish was in Den Burg. Wat een feest is het om daar te finishen! Het is vergelijkbaar met de Berenloop op Terschelling. Zoveel enthousiaste mensen langs de kant, muziek en gezellige lopers om je heen. Mijn tijd was 1:46, ongeveer 5:00 min/km en daar ben ik dik tevreden mee. Het voelde goed om in de voorbereiding voor een marathon een wedstrijd te lopen.

Petra heeft de halve marathon ook top gelopen, in 2:11 uur! Tevreden konden wij weer met de boot terug naar Den Helder. Het was een lange dag, maar het was zeker de moeite waard. Een stukje schrijven voor de Thofsite, een lekkere foute selfie erbij en klaar is kees!

Tamara

Gelezen: 463 keer Laatst aangepast op zaterdag, 10 oktober 2015 19:46

Volgende trainingen


Bekijk het schema