maandag, 21 september 2015 15:24

St Pieters Bear Trail 2015

Geschreven door

Zondagmorgen om 10.15 vertrokken we (René, Hans, Helma, Petra, Ineke, Angeli en Jolanda) vanaf de sporthal naar Maastricht voor de St. Pieters Trailrun. Een trailrun is een offroad hardloop evenement waarbij niet direct het wedstrijdelement, maar het beleven van de omgeving en de route centraal staat. De prachtige omgeving van Maastricht met het heuvelachtige landschap leent zich uitstekend voor een dergelijk evenement.

Met de Thof marathon nog in onze benen waren we uitstekend voorbereid. Enkele van ons hebben nog snel even trailschoenen aangeschaft voor een betere grip op de beklimmingen en afdalingen.

Net voorbij Eindhoven maakten we onze eerste pauze en genoten we van de heerlijke koffie van Petra en de fantastische appeltaart van Angeli.

Om 13.00 kwamen we aan in de ENCI steen groeve in Maastricht. We moesten nog een soort haasten, want de start was om 14.00 en er waren 1200 deelnemers. Dus een drukte van belang bij de tasinname en de toiletten.

De mannen gingen voor de 32 km en de dames vonden 19 km glibberen, klimmen en klauteren wel genoeg. De weersomstandigheden waren super. Dit maakt het genieten makkelijker.

De route was geweldig. De omgeving was schitterend. De eerste kilometers waren erg druk met lopers dus moesten we wel eens even wachten. Maar tijd is bij een trailrun van ondergeschikt belang. Genieten heeft hier de hoogste prioriteit. Meedoen is belangrijker dan winnen.

HansJolanda

Na ongeveer 9 km kwam de eerste verzorgingspost. Dit is echt mooi. Het lijkt wel een lopend buffet. Er is van alles om de snelle energie, suikers en zouten weer aan te vullen. Sportdrank, water , cola, ontbijtkoek, wafels, chocola, zoutjes, borrelnootjes, het kan gewoon niet op. De Thof dames gingen vanaf dit punt rechtsaf en de Thof heren gingen links af de brug over. De 32 km route kreeg vanaf hier een extra lus van 13 km door het schitterende België om wederom weer bij de verzorgingspost (buffet) aan te komen.

De laatste 3 km ging door de steengroeve. Heel apart om hier te lopen. Normaal rijden hier alleen voortuigen met hele grote banden. Na 3 uur en 58 minuten kwam Hannsie binnen, 32 km klimmen, klauteren en afdalen maar vooral genieten. Een lekker duurloopje ter voorbereiding van de New York Marathon. Snel douchen en daarna hebben we heerlijk gedineerd in het centrum van Maastricht. Het was een fantastische dag. Zullen we volgend jaar met een volle bus gaan?

Ook nieuwsgierig geworden, kijk snel voor de foto's en uitslagen op: http://bearsports.nl/sint-pietersbear-trail

 

Sportieve groetjes,

Hans

 

Gelezen: 678 keer Laatst aangepast op dinsdag, 29 september 2015 10:08

Volgende trainingen


Bekijk het schema