woensdag, 20 mei 2015 19:01

Rendez-vous in Leiden!

Geschreven door Petra

Vorig jaar liepen Ad en ik de marathon in de mooie historische stad Leiden en daarbuiten door de schitterende polders . Het was toen tropisch warm maar het was ondanks het afzien toch een prachtige dag geworden waaraan we mooie herinneringen hebben. Na deze marathonervaring wilden Ad en ik hier ook nog wel eens een halve gaan lopen, dat stond vast.

Afgelopen zondag, precies een jaar later, vertrokken we weer in alle vroegte naar de Sleutelstad. Het was wederom een prachtige morgen, weinig wind, een zonnetje en een aangenaam temperatuurtje. René had ook een startbewijs kunnen bemachtigen en ging gezellig mee. We parkeerden de auto buiten het centrum van Leiden en met busjes werden we naar de Garenmarkt gebracht. Daar konden we verkleden en gingen we op zoek naar de koffie, daar hadden we nog ruim de tijd voor. Om de hoek van de markt zaten we snel op een terras met een heerlijk bakkie, hoe relaxed kan je een halve marathon beginnen? Met nog een half uur te gaan werd het toch wel weer tijd terug te keren om ons op te maken voor de start, we kwamen tenslotte om te lopen.

Na het startschot duurde het nog wel een kwartier voor wij de startmat hadden bereikt, iedereen werd tot vlak voor de start door een sluis geleid. Daardoor had iedereen uiteindelijk wel de ruimte om door de start te lopen en meteen tempo te maken. Ad ging er dus ook meteen vandoor, hij wilde genieten maar wel een mooie tijd neerzetten. Mijn plan was gewoon lekker lopen. René besloot voorlopig een stukje met mij mee te lopen, hij had de vorige dag al alles gegeven op een 10 km wedstrijd. Mijn start was goed en het tempo voelde lekker aan, dit heb ik kunnen vasthouden. Uiteindelijk heb ik een supervlakke race gelopen, dus dik tevreden!

Onderweg heb ik volop genoten van de muziek, publiek en verzorging en niet alleen vanuit de organisatie maar ook van particulieren. Zij stonden met water, snoepjes, waterslangen voor verkoeling en muziek uit verschillende huizen en schuren, wat een feestje! En natuurlijk ook het laatste stuk in Leiden naar de finish over historische wegen en langs monumentale panden was top, wat een publiek weer! En daartussen ontdekte ik gelukkig ook mijn kanjers, Robert en Marco die me aanmoedigden nog even een laatste sprintje te trekken. Met een supergoed gevoel holde ik over de finishlijn en toen de medaille omhing gingen we op zoek naar Ad en ons welverdiende biertje!

Ad en René bedankt voor jullie gezelschap, Marco en Robert bedankt voor jullie support!
Het was genieten in Leiden, een prachtige "marathon" stad!

Gelezen: 473 keer Laatst aangepast op maandag, 01 juni 2015 17:14

Volgende trainingen


Bekijk het schema