zondag, 21 december 2014 11:18

PR in Linschoten

Geschreven door Helma

We vertrokken zaterdag om 11.45 vanaf de sporthal met 12 man/vrouw naar Linschoten. Voor vele een bekende loop.

Zelf had ik hem 7 jaar geleden gelopen (2.10). Aangekomen bij de sporthal werd er zoals altijd gepraat over de plannen voor de tijden, en wat trekken we aan.

Er stond een behoorlijke wind, en al was het 9 graden, het voelde toch wel kouder aan.

Rene deed de 10 km, vond hij ver zat na de marathon van de week ervoor.

Toen we naar het startvak gingen vielen er het net voor het startschot een paar druppels.

Ik stond bij Marja, Tineke, Ellen en Theo. De laaste 3 waren al snel uit beeld. Marja wilde langzaam starten. Ik liep met haar mee. Na 1 km bleek dat we toch wel doorliepen 5.43 gemiddeld. Oeps, maar ja het ging lekker, dus doorlopen maar.

Daar kwam de zon ook nog even door de wolken. Maar die wind was soms wel erg heftig. Zelfs een keer zo erg dat Marja en ik bijna struikelde over onze eigen benen,

Het tempo bleef hoog, maar had de afspraak met Marja dat als ik het niet meer zou trekken zij gewoon door zou gaan. Na de drankpost, na 10 km, besloot Marja dat ze voor onder de 2 uur ging, en ging er vandoor.

Ik hield nog steeds een mooi tempo aan, onder de 6 min per km. Op de 15 km stond de klok op 1.25. Ik rekenen dat ik voor die 6 km en een beetje dan toch wel in de buurt kwam van de 2 uur. Ik bleef onder de 6 km per uur lopen, maar toen kwamen de laatste km, die lange dijk. Wist dat nog van 7 jaar geleden. Maar deze was nu wel vol tegenwind. En toen ook nog een hagelbui. Pff, dat hakte er wel in, maar ik dacht blijven lopen, medelopers opgezocht, daar achter blijven hangen, toch maar weer erlangs, want het eind was in zicht. Brug over naar rechts, en daar stonden Mark en Marja te roepen, dat gaf een kik, En helemaal toen ik de klok in beeld zag. 2.02, daar een minuut vanaf. Zo dat was me even een ontlading,

Een super dikke PR. Echt super blij. En met zo'n PR moest ik het stukje dan maar schrijven vond de rest.

Gelezen: 747 keer Laatst aangepast op zaterdag, 10 januari 2015 08:11

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema