maandag, 15 december 2014 08:30

Marathon Spijkenisse

Geschreven door Renë

Het werd mijn tweede echte marathon. Landgoed Twente telde ik niet mee. Dat was alleen maar eten en drinken (en een stukje lopen). Daarvoor was Rotterdam 2013. Met de pastaparty bij Paul had ik 3:47 op de muur geschilderd. Dat werd een teleurstellende 4:34:34. Ik had dus nog wat goed te maken.

Twee weken geleden een flinke buikgriep met Spijkenisse in het vooruitzicht. Ik had hem eigenlijk al uit mijn hoofd gezet. Vorige week de Bruggenloop gedaan en dat ging best goed. Toen 's avonds toch besloten om de Spijkenisse Marathon te gaan lopen. De vooruitzichten waren gunstig en dinsdagavond na de training ingeschreven.

Zondagmorgen op tijd weg en lekker op het gemakkie een bakkie en toch binnen maar een beetje warmte pakken. Na verschillende loopjes die ik gedaan heb waarbij ik zelf mijn plan trok had ik nu besloten om met een haas mee te lopen. Had gekozen voor de 3:30 haas. We waren met ca 35 personen schat ik zo. De wind was gunstig qua richting alleen hij maakte het wel koud. Het stuk tussen 15 en 20 km zouden we pal tegenwind hebben, belangrijk om dus in de groep te blijven en te schuilen. De waterposten waren goed voorzien van alles, maar 1 keer was het echt schrikken, het leek wel ijswater wat ik naar binnen gooide, brrrrrrr wat koud. Het tempo lag op 4:58 en dat ging mij de eerste 32km makkelijk af. Daarna werd het wat moeilijker om de groep bij te houden. Deze was inmiddels al behoorlijk uitgedund.

spijkenisse2014k

Er was ook een loper mee die een rolstoel voortduwde, helaas dijk af en een putje en gingen beide languit over het asfalt. Maar ze gingen weer verder en hebben veel respect afgedwongen met hun prestatie (+/- 3:40).

Na de 37km werd het echt zwaar, er was niets meer van de groep over, ik geloof dat er nog maar 2 met de haas mee liepen. Ik had hem ook los moeten laten. Mijn voeten branden maar ik moest en zou blijven rennen, wat was dat zwaar die laatste 5km. Eindelijk de atletiekbaan in het zicht, eindelijk dacht ik. Een sprintje zat er dit keer niet in. 3:34:07, eindelijk afgerekend met het drama van Rotterdam 2013. Waar die lekkerbekken van de Meeuwen Makrelen loop wel niet goed voor zijn anders had ik het niet gered.

Bij de start werd ik aangemoedigd door Fred en Philip. Fred liep de 10km in 36:36 en Philip de halve in 1:45:31.

Gelezen: 806 keer Laatst aangepast op maandag, 29 december 2014 17:49

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema