zondag, 12 oktober 2014 19:48

1ste RunningPoint Cross

Geschreven door Philip

Terwijl er een groepje Thoffers aan de slag was in Twente bij de Landgoed Twente Marathon had ik het plan om mee te doen met de eerste RunningPoint Cross bij AV Fortuna. Deze bestond uit een loop voor de jeugdige atleten en uit een korte en lange cross voor de oudere atleten. De korte cross was een ronde van 3,5 km. De lange cross bestond uit 2 rondes. Het cross circuit bestaat uit 4 runs, waarbij er elke keer 1 km langer gelopen moet worden; leuk!

Ik had vorig cross-seizoen bij AVW een keer meegedaan en vond dat superleuk, maar op gewone hardloopschoenen blijft het wat glibberen. Afgelopen vrijdagavond dus met dochterlief naar Michel en een paar trail-schoenen aangeschaft. Na wat passen en lopen moest het rode paar het toch wel worden vond ze. Nu is mooi (Thof) rood niet lelijk en ze zagen er ook wel blits uit. De naam Speedcross-3 gaf de doorslag; deze moesten het worden.

Zaterdagmorgen wat snotterig wakker geworden, maar ik ga toch zeker wel die schoentjes uitproberen! Het was wat regenachtig wat een goeie smoes was om met de auto er heen te gaan. Voor de eerste keer een thermoshirt aan met daarover het Thof-hemd; liever deze keer wat te warm dan te koud. Bij het inschrijven en inlopen kom ik Tamara en haar vader Theo tegen en ook Ineke en de zussen Nell waren er; gezellig!

Gelukkig bleef het lekker regenen want dat hoort toch wel bij een cross. Minpuntje was wel dat ik daardoor wat minder zag door m'n brilletje. We zien wel onderweg hoe dat gaat. Om 13.30 ging het startschot. Jacqueline stond ergens vooraan; ik heb haar alleen bij de finish gezien al helemaal hersteld en nagenietend. Tamara, Ineke en ik startten wat achteraan. Tamara pakte het initiatief en bepaalde het tempo van zo ongeveer 5 min/km. Ik kon volgen maar na het eerste rondje ging het me toch net te hard. In de laatste km toch nog even aanzetten waardoor ik toch wat dichterbij Tamara kwam. Lekker moe kwam ik over de finish. Jacqueline was 3 minuten sneller en Ineke en Theo zaten vlak achter Tamara en mij.

We zaten lekker onder de modder dus ik baalde dat ik Sandra d'r auto niet had gepakt. Met een handdoek het ergste er af en hop met een tevreden gevoel naar huis.

Zo'n cross is toch wel erg leuk om te doen. De trail-schoenen zijn goedgekeurd. Geen moment geglibberd; het werkt echt! Doe jezelf een vroeg moeder- of vaderdag kadootje en schaf er ook een paar aan; veel lol verzekerd! Ik ben er de volgende keer weer bij!

Dit is de maand van de marathons. Iedereen die meedoet: veel plezier en succes!

Groetjes, Philip.

Gelezen: 699 keer Laatst aangepast op dinsdag, 21 oktober 2014 08:39

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema