zondag, 16 februari 2014 00:00

2de Fortuna marathon testloop

Geschreven door

Zaterdag 15 februari werd de tweede training door Fortuna gehouden in voorbereiding op een voorjaarsmarathon. Met rondjes van 5 km door de Broekpolder werd drie weken geleden de eerste testloop over maximaal 25km gehouden en toen was ik nog de enige Thoffer. Op deze tweede over maximaal 30km kwamen we met z'n zessen aan de start: Matthieu, Jan, Henry, Frans, Sal en ik. Met hazen op veel tempo's viel onze keuze op 5.30 min/km. Jan ging een tempo lager. We hadden allemaal een afstand in gedachten die we wilden lopen. Ik wilde m'n eerste 30-er lopen in de aanloop naar de Westland marathon; je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen vind ik. Natuurlijk bij de start elkaar dollen; de eerste die er af gaat die mag het stukje schrijven voor de Thof site. Je mag raden wie zo bijdehand was dat te schreeuwen met z'n grote mond...


Het was weer goed georganiseerd door Fortuna. De hazen liepen het tempo vlak en na elk rondje stond je eigen drankje of een bekertje thee op je te wachten bij de drankpost met muziek. De wind was hard, maar de richting was gunstig. In het bos zouden we 'm tegen moeten hebben, maar daar liepen we best wel beschut. Met af en toe een zonnetje was het prima uit te houden. Onderweg een beetje lullen met elkaar en de kilometers vlogen voorbij. Na 10 km moest ik piessen en vond ik het nodig om het ontstane gat met een stevige versnelling te dichten. Had ik dat maar niet gedaan en meer de tijd er voor genomen. Ik voelde een irritatie in m'n linker kuit die daarna niet meer is weggegaan. Tsja, en dan ga je twijfelen wat je moet gaan doen: doorlopen en niet zeuren of afhaken. Het rondje erna ging nog wel, maar na zo'n 18 km dacht m'n kuit er anders over en moest ik eieren voor m'n geld kiezen; forceren heeft ook geen zin.

Alle Thoffers hebben hun ding weer gedaan. Het was weer erg gezellig. De komende zaterdag volgt de HM van Midden Delfland. Ik zou er echt van balen als ik die niet kan lopen. Moet goed komen. Iedereen die mee gaat doen alvast veel plezier en succes toegewenst en alle vrijwilligers alvast weer super bedankt voor het mogelijk maken van deze HM door ons mooie dorp!

Groetjes, Philip.

Gelezen: 1192 keer Laatst aangepast op dinsdag, 04 maart 2014 17:40

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema