donderdag, 18 juli 2013 20:25

Triathlon voor herhaling vatbaar

Geschreven door Kees

Helma vroeg mij een stukje te schrijven over mijn ervaring, als beginner vanuit de startersgroep, over de triathlon en BBQ. Ik heb hier onbevangen aan mee gedaan. Het bleek dat ik de enige was van de startersgroep. Ik heb gewoon alles ondergaan. Na een plons in het water begon ik aan de 300 meter zwemmen. Dit was erg zwaar en ik kwam als een van de laatste uit het water. Meer moe dan na menige training van Theo, moest er nog 14 KM worden gefietst en 2,5 KM worden hardgelopen.

Na het afdrogen en aandoen van mijn hardloopschoenen, begon ik "fit" aan het fietsen. Net op de fiets werd ik al gauw ingehaald. Bart Makkinga, fotograaf van de dag, maakte mij aan het lachen omdat ik 2e zou zijn in het klassement?

Vervolgens 2 rondjes rijden en naar ODO voor het hardlopen. Zo van de fiets af gestapt en gaan lopen. In het begin liep ik "moeilijk". Omdat mijn batterij nu wel erg leeg was, heb ik onderweg een keer of 3 even een stukje gewandeld. Uiteindelijk zijn we met een aantal achterblijvers tegelijk over de finish gelopen. Als 3 na laatste geëindigd. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar, alleen het zwemmen moet ik nog even over nadenken.

Na thuis douchen begon vanaf 17.00 uur de BBQ bij de touwtrekvereniging Groene Oase. Het was heerlijk weer, het eten was voortreffelijk en het was erg gezellig. Ik zocht na het eten de fotograaf op voor een praatje. Op enig moment werd Theo van Vliet, hoofdtrainer van de startersgroep, voor zijn inzet voor Thof in het zonnetje gezet en kreeg de "Paul de Koning" trofee. Helemaal terecht wat mij betreft.

Met Bart en andere mensen was het erg gezellig en uiteindelijk, toen we geen bier meer kregen, zijn we met een paar mensen nog een afzakker gaan halen in de sporthal. Uiteindelijk om 11.30 uur thuis en de volgende morgen spierpijn en enigszins "brak". Ook dit is voor herhaling vatbaar 

Gelezen: 611 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 augustus 2013 18:29

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema