zondag, 02 september 2012 11:51

Twee pr's en een tevreden Theo

Geschreven door Edwin van Kersbergen

Was het een snel parcours? Was het het lekkere weer? Zijn het de pittige trainingen van de laatste tijd? Waren het de vier mooie dames bij de finish? Vandaag werd in Noordeloos voor de tweede maal de 'Loop naar de Pomp' georganiseerd.
Vanuit Thof liepen Edwin, Theo en Rene de 10 km. Om 14:00 uur was de start in het pittoreske Noordeloos. Al bij de warming-up merkten we dat de temperatuur nog weleens parten kon gaan spelen. Theo wist gelukkig te vertellen dat er meerdere drankposten waren. Met een niet al te groot deelnemersveld werd een plaatsje bij de start uitgezocht.
Theo wilde graag binnen 43 minuten eindigen, Rene binnen 45 en zelf liep ik zonder deadline. Ik wilde graag weer eens de grens opzoeken. Om betere tijden te behalen dien je meer wedstrijdjes te lopen, daar had ik het donderdag nog met Paul over. Dus wie weet wat er vandaag mogelijk was?

Het parcours in Noordeloos bestaat uit drie delen. Een lus van 2 km en twee rondjes van 4 km.
De eerste 3 kilometer, een kleine 15 minuten, baalde ik flink van de positie waar we gestart waren. Zeker 100 mensen hebben we toen ingehaald om in ons eigen tempo te komen. Er liep zelfs iemand in gewone kleren tussen. Met weinig ruimte was het behelpen, maar we kwamen iedereen voorbij en liepen nog dicht bij elkaar. Ik merkte dat Theo goed liep (hij hing weer de trainer uit door andere lopers te coachen en motiveren). Het vervolg van de wedstrijd kan ik alleen mijn eigen strijd tegen de tijd omschrijven. Ik was Theo voorbij gegaan en kwam bij het bord van 5 km. Daar stond dat ik op exact 23 minuten zat. Ik werd gek! Voor m'n gevoel liep ik lekker, maar met 23 minuten op 5 km zou ik nog moeten versnellen voor een tijd van 45 minuten. Dit kon toch niet? Ik keek op m'n horloge en die gaf aan dat het bord een paar minuten te vroeg zou zijn aangezet. Ik vertrouwde het niet helemaal en begon sneller van loper naar loper te lopen. Zo haalde ik nog aardig wat mensen in en merkte ik dat ik op een mooie tijd ging uitkomen. Met een sprint naar de finish kon ik mijn pr niet meer mislopen en kwam ik uit op 41:35! Theo van Vliet eindigde op 42:28 en Rene Verkade 44:26.
Theo was hiermee erg tevreden en voor Rene betekende dit ook een pr!

Wat een middag. En wat een leuke loop. Hier zouden volgend jaar meer Thoffers aan mee moeten doen.

Trouwens, ik heb geen pomp gezien?!

Edwin

Gelezen: 698 keer Laatst aangepast op woensdag, 12 september 2012 17:52

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema