zondag, 24 juni 2012 18:25

Verslag Thof Triathlon 2012

Geschreven door Patricia

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de Thof Triathlon. Om 14:00 verzamelden zich triatleten van alle niveaus (serieus, just-for-a-day, hobbyist en startend) bij ODO om de 1/8 triathlon te doen, solo, of als duo/trio.

Na het inschrijven en voorbereiden werd gezamenlijk naar het einde van de Kwakelweg gefietst, waar bij de pontsteiger gestart werd. Het weer zag er goed uit: fris, zonnig en met een stevige wind! Het water was erg koud om het moment van starten, maar nadat het startschot was gelost en iedereen zijn best deed om zo snel mogelijk bij de boei te komen, werd het al gauw aangenaam van temperatuur. De borstcrawlers wisten zich al gauw met meewind te onderscheiden van de schoolslagzwemmers. Na de boei volgde tegenwind, met golven in je gezicht als gevolg, die voor verstoring van het ritme zorgden. Maar met aanmoedigingen vanaf de kant wist iedereen al snel de Kwakelweg te bereiken en te starten met het fietsonderdeel.

Drie rondjes Duifpolder moesten er gefietst worden, wat door de harde wind een flinke opgave was. Aangekomen bij ODO, was het weer zo snel mogelijk wisselen van schoenen, helm af en 2 rondjes Maaslandse bos lopen.De overgang van het fietsen naar het lopen valt niet voor iedereen even goed: zwabberbenen, steken of ademhalingsproblemen maken het er niet makkelijk op!

Na iets meer dan een uur komt de eerste deelnemer binnen: Sjaak de Bloois weet zijn titel van 2011 te prolongeren. Eerste Thoffer is Nico en eerste trio familie Dechering. Bij de dames is het podium volledig Thof: Jacqueline, Patricia en Ineke. Eervolle vermeldingen zijn er voor de deelnemers die het ook aandurven om met de gewone fiets mee te doen: Nancy en René. Dus voor anderen geen excuus om volgend jaar niet mee te doen: voor iedereen, op ieder niveau is het een super ervaring! Ik heb er in ieder geval weer van genoten!

De dag werd afgesloten met een gezellige bbq, waar niet alleen thoffers, maar ook andere deelnemers zich bij aansloten.

Organisatie, vrijwilligers, publiek en mede-deelnemers bedankt! Door jullie was het weer een topdag!

Gelezen: 724 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 juni 2012 07:06

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema