dinsdag, 22 mei 2012 18:06

1ste Maassluise Zwemloop

Geschreven door Sandor
1ste Maassluise Zwemloop Foto: Carry Wilmink

Op zondag 20 mei werd in de ochtenduren de 1ste Maassluise Zwemloop gehouden. De Zwemloop was op initiatief van 3 enthousiastelingen (uit de gelederen van Thof Running en Atletiek Vereniging Waterweg) georganiseerd om de Roparun doelen te ondersteunen. Het motto was "meedoen voor het goede doel" en de zwemloop was kleinschalig van opzet.

De Zwemloop had 2 afstanden: 300 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen of 600 meter zwemmen en 10 kilometer hardlopen. Het was ook mogelijk om als "duo" in te schrijven. Vele lopers zwemmen niet en vele zwemmers lopen niet. Om dit "probleem" op te lossen is het dan ook mogelijk om als koppel in te schrijven. De ene zwemt, de andere loopt dan. Om nog meer deelnemers te trekken kon ook alleen voor de loopafstanden ingeschreven worden.

Om 8 uur 's morgen was de start. Hoewel het 's morgenvroeg nog regende en een klap onweer was, waren de 'weergoden' ons goed gezind. Nadat iedereen zijn hardloopspullen had klaargelegd en was ingezwommen kon de breefing beginnen. 20 deelnemers waren vroeg uit bed kunnen komen en stonden aan de start aan het bassin van Zwembad Dol-Fijn gespannen te luisteren. Na het startschot doken 1 voor 1 de atleten in het water voor hun afstand (12 of 24 baantjes). Iedereen kon op zijn eigen niveau zwemmen en er was voldoende ruimte voor de zwemmers.

De eerste zwemmer verliet al na iets meer dan 5 minuten het water en kon naar de "Parc Ferme" (wisselruimte) om de hardloopschoenen aan te trekken.

De loopronde van 5 km was mooi vlak en nagenoeg verkeersvrij in het (nu nog) prachtige Booner Lucht recreatiegebied, rondom de kanovijver en de Zuidbuurt. De 10 kilometer moest twee maal het rondje lopen. Ook was het ten dele open terrein: prettig om te zien wie dan voor en achter je liep.

Op de cruciale of gevaarlijke punten in het parcours stonden verkeersregelaars en op andere punten stonden borden. Desondanks liep een atleet helaas verkeerd. De finish was bij het zwembad. Met dank aan AVW was er een heus finish vak met tijdwaarneming. De eerste atleet kwam, doordat hij verkeerd liep, al na 21 minuten binnen. Daarna volgde snel de anderen.

Thof was goed vertegenwoordigd bij de Zwemloop. Er waren 7 Thof deelnemers, 1 kijker en 1 "de goede weg aanwijzer". Chapeau Thof!

Wethouder Gerard van der Wees, met o.a. de portefeuille sport, verzorgde de prijsuitreiking. Na een inleidend praatje had hij voor elke winnaar een persoonlijk woordje.

De 1ste Maassluise Zwemloop was in vijf weken georganiseerd en door de deelnemers voor herhaling vatbaar getypeerd. Maar het belangrijkste is dat iedereen het naar zijn zin had en € 200 is opgehaald om de Roparun doelen te ondersteunen.

De 1ste Maassluise Zwemloop heeft nooit kunnen plaatsvinden door de sponsoren (Zwembad Dol-Fijn, Runningpoint Michel de Maat, Cofely, Mondriaan College en Horticoop), de inzet van de vrijwilligers en natuurlijk door de deelnemers!

zwemloop2
Gelezen: 665 keer Laatst aangepast op donderdag, 31 mei 2012 13:40

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema