donderdag, 26 april 2012 19:10

Thoffers in Antwerpen

Geschreven door

Na Barcelona, Utrecht en Rotterdam was afgelopen zondag 22 april de marathon van Antwerpen aan de beurt. Ron, Frans, Hans ,Fred en Angeli zouden hier aan de start verschijnen. Helaas moest Angeli door familie omstandigheden annuleren. Ook voor Fred werd dit een hele speciale marathon.

Door de fantastische tijden die in Rotterdam gelopen waren, konden wij zeker niet achterblijven. De weersvoorspellingen waren niet echt goed te noemen. Het zou de slechtste dag van de week worden. 80% kans op regen, veel wind en slechts 12 graden. Toch laat ik mij hierdoor niet beïnvloeden.

Naar een marathon leef je toe. Je traint veel en de datum 22 april staat in je hoofd geprogrammeerd. Zaterdagmiddag vielen bij mij alle stukjes op zijn plaats. Ik wist het zeker, weer of geen weer, maar morgen loop ik mijn PR op de marathon. Ik durf het zelfs uit te spreken. Morgen loop ik mijn PR.

Om 9.30 werden we door een heel flauw knalletje uit een startpistool weggeschoten. Geen Leen, geen helikopters, geen opzwepende muziek, niets van dat alles. We keken elkaar aan. Volgens mij zijn we gestart. Succes allemaal.

Hans, Frans en Fred hadden afgesproken met de 3.45 ballon (haas) mee te lopen en Ron met de 4.15 ballon. Helaas stonden we bij de 3.30 ballon. Ik vond dat te hard en liep mijn eigen tempo. Frans en Fred namen de gok.

Na 2 km moesten we door de Waaslandtunnel. Deze tunnel is 2 km lang. 1km naar beneden en daarna 1 km omhoog. Hier kan je aan het begin van de marathon al aardig kapot op gaan. Rustig aan dus. Wel een vreselijk leuke ervaring, door zo'n tunnel heen.

Verder waren de weer goden ons goed gezind. Heerlijk zonnetje, alleen wel een beetje wind. Het eerste stuk windje tegen , daarna mee, gunstig dus. Ik kon mijn tempo goed vasthouden (5,10/km, eindtijd ca 3.40). Het gaat lekker. Verder was alles heel goed geregeld hier in Antwerpen. Wanneer je het idee kreeg, dat je dorst kreeg, kwam er een drankpost. (iedere 2,5km, klasse!). Door je naam op je borstnummer (zo noemen ze dat in België) werd je heel vaak aangemoedigd: "Bravó Hans", "Holé Hans" "Kei goe Hans". Fantastisch publiek.

Bij de 30km kwam de eerste verassing. Mijn dochter stond langs de kant. Niet verwacht, wel erg leuk. Ze was meegereden met een aantal trouwe supporters. Bedankt! Bij de 33 km kwam de 2e verassing. Ik zag Frans in zijn rug. Foute gok genomen Frans? Heel langzaam kwam ik dichter bij. Dit gaat niet lekker met Frans. Bij de 34 km kwam de 3e verrassing. Een grote groep Thoffers stond ons daar aan te moedigen, precies op dat punt passeer ik Frans. Frans maakt heel sociaal een praatje. Ik loop lekker door, het gaat nog steeds goed. Echter bij de 35 km begint mijn kuit een beetje te zeuren. Hier mag het inderdaad pijn gaan doen bij een marathon, maar de kramp mag er niet inschieten. Ik ga iets langzamer lopen (Tempo 5.40/km). Dat gaat beter. Ik ben niet de enige die hier last van heeft. Velen staan langs de kant te rekken om de kramp er uit te krijgen. De laatste 2 km gaan nog heel langzaam omhoog. Best nog ff pittig. Maar met een netto eindtijd van 3.42 loop ik 7 min van mijn PR af. Helemaal SUPER.

Gelukkig ben ik "de man met de hamer" deze keer niet tegengekomen. Helaas had Ron deze man vanaf de Waaslandtunnel achter hem aan. Top prestatie Ron. Uit stappen is geen optie, super knap gedaan.

Supporters hartelijk dank voor jullie aanwezigheid. Mede door jullie was het fantastisch in het, o zo gezellige Antwerpen.

Groetjes HansFred: 3.27
Hans: 3.42
Frans: 3.44
Ron: 4.48

Gelezen: 852 keer Laatst aangepast op donderdag, 03 mei 2012 12:18

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema