zaterdag, 03 maart 2012 21:30

Midden-Delfland Halve Marathon

Geschreven door Tamara
Midden-Delfland Halve Marathon Carry Wilmink

Midden-Delfland Halve Marathon, zaterdag 3 maart 2012

Betere weersomstandigheden kun je je niet wensen voor de negende editie van halve marathon in Midden-Delfand ; klein briesje en een graadje of 12. Niet voor te stellen dat wij vier weken geleden met bijna min 20 op het ijs stonden en vandaag met een korte of ¾ broek en een t-shirt in het startvak staan voor de halve marathon. Hans Vermeer komt in het startvak naar mij toe en vraagt mij of ik vanavond iets te doen heb? De vraag begrijp ik niet helemaal maar ik heb niks op het programma staan. Tja, en voor je het weet ben ik niet gestrikt voor een feestje maar voor het verslag.

Er was een goede opkomst van Thof-leden voor de halve marathon en de 10,5 km. Om 13:30 uur klonk het startschot in Schipluiden. Samen met enkele loopmaten van de zondagochtendgroep, Henry, Marco en Matti gingen wij op pad met een tempo van ongeveer 5 vlak. Mijn doel was om tussen de 1.45 en 1.50 binnen te komen en om te genieten. Van Schipluiden richting Maasland hadden we de wind of het briesje tegen. Geen probleem want we zijn nog fris en lopen richting ons prachtige dorp, iets om naar uit te kijken.

In Maasland wordt elke kruispunt vrijgehouden door een Thoffer, allemaal echte beëdigde gecertificeerde verkeersregelaars en dat was te zien !! Zelf keek ik ook erg uit naar de eerste waterpost bij De Schilpen op zo'n 8 km. Mijn man en kinderen waren daar aan het helpen met water, thee en de bananenbar . Van mijn zoon een gelletje gekregen en van mijn dochter een glaasje water. Dat geeft energie. Langs de Trekkade hadden we windje mee en kreeg ik het erg warm. Petje afgedaan en één van mijn twee t-shirts uitgedaan. Inmiddels heb ik Henry, Marco en Matti laten gaan die gingen net iets te snel voor mij. Vooraf zag ik het meest op tegen de Kapteynlaan, de langste en saaiste weg in het mooie Midden-Delfland. Oplossing is om hem dan maar zo snel mogelijk te lopen. Gelukkig stond er aan het eind van de Kapteynlaan de tweede waterpost met weer een bananenbar op zo'n 16 kilometer. Ik ben heel even gestopt om veel water te drinken en het heuveltje omhoog te wandelen! Het aftellen van de kilometers kan beginnen. Ik liep vanaf de Kwakelweg richting Schipluiden met twee mannen, Lierse roadrunners, die lekker aan het kletsen waren. Beetje afleiding was op dat moment wel fijn en voor je het weet komt de brug van Schipluiden weer in het zicht en daarmee ook de finish, al is de finish altijd nog verder weg dan je wenst. In een tijd van 1:45.50 bereik ik de eindstreep. Helemaal tevreden. Ook de overige Thofleden hebben goede tijden gelopen. Ik vond het erg leuk om door Maasland heen te lopen en hartverwarmend hoeveel mensen daarvoor in touw zijn. De organisatie, alle vrijwilligers en natuurlijk de supporters bedankt!

Thuisgekomen, is het eerste wat mijn dochter aan mij vraagt: En, heb je lekker water gedronken? Het was heerlijk!

Tamara Kleijwegt

21 km: Michel de Maat 1.13. Ronald van Mil 1.26. Paul de Koning 1.27. Rob v Noordt 1.27. Frans Louter 1.30. Jolanda Nell 1.33. Siem vd Vaart 1.33. Wout Verkade 1.33. Carola Nell 1.33. Philip van Dongen 1.37. Hans Vermeer 1.38. Edwin v Kersbergen 1.38. Hans v Veen 1.40. Marco Tuitel 1.42. Henry v Willigen 1.42. Tamara Kleijwegt 1.45. Sandor Wols 1.46. Matti Paping 1.47. Jan Vermeer 1.53. Wilma Buitelaar 2.08

10,5 km: Peter Spoelstra 55:32. Rene Verkade 56:11. Simone Nell 57:07

Gelezen: 653 keer Laatst aangepast op vrijdag, 09 maart 2012 07:56

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema