dinsdag, 14 februari 2012 17:27

Marco's Groet uit Schoorl

Geschreven door Marco Tuitel

Afgelopen zondag 12 februari was er de "groet uit Schoorl run" in Schoorl. De parcoursen zijn bij deze loop over 30, 21 en 10 kilometer en gaan grotendeels door het schitterende bos- en duingebied van stadsbosbeheer. Daarnaast wordt er ook gelopen door de dorpskernen van Schoorl, Groet-Bergtdorp en Catrijp. De omgeving was wit van de sneeuw en we hebben ook tijdens het lopen nog een paar sneeuwbuien gehad, maar met een temperatuur van rond de 0 graden was het lekker loopweer. De organisatie was perfect; er was elke 5 kilometer een drankpost met water, lauwe thee en stukken sinaasappel en banaan. Er was ook een groep Thoffers die zaterdag al was vertrokken richting Schoorl en bleven slapen in Hotel 1900, zoals voorgaande jaren.

Zelf ben ik zondag ochtend naar Schoorl gegaan. In de plaatselijke sporthal kwam ik Ellen, Stella, Ron, Frans en Sandor tegen.

Daar hebben we gezamenlijk koffie gedronken en hebben we ons omgekleed. Vervolgens vertrokken we richting de start. Ellen, Stella en Sandor gingen voor de halve marathon en Ron, Frans en ik voor de 30 kilometer. Omdat het een training is voor de marathon zijn we rustig van start gegaan en we gingen voor 6 minuut de kilometer. De dames zouden het tempo aangeven en bij de 21 kilometer moesten zij linksaf richting de finish en wij zouden dan op eigen tempo verder lopen.Tenminste, dat was het idee. Sandor waren we door alle drukte al bij de start kwijt geraakt en hebben hem ook bij de finish niet meer gezien. Tot 18 kilometer heb ik met Ron opgelopen en toen in het eigen tempo tot de finish verder gaan lopen. Omdat we het eerste stuk rustig hadden gelopen heb ik het laatste stuk alleen maar lopers ingehaald en dit gaf een lekker gevoel! Normaal loop ik het eerste stuk voluit en dan kom ik mezelf tegen en word dan alleen maar ingehaald. Het was een leuke loop door een mooie omgeving zeker een aanrader voor volgend jaar om in je agenda te zetten.

Ik wil hierbij ook de supporters uit Maasland/Maassluis bedanken die langs het parcours stonden, ondanks het koude winter weer en de besneeuwde wegen!

Deelnemers Halve Marathon
Sandor Wols 1.50.19. Trudy Regout 1.50.29. Patricia Ammerlaan 1.50.35. Stella Dekker 2.07.06.
Ellen Veldhoen 2.07.07.

Deelnemers 30 Kilometer
Marco Tuitel 2.53.49. Frans Plieger 2.58.30. Ron Veldhoen 3.04.55. Paula van der Vaart 3.15.26.

Gelezen: 610 keer Laatst aangepast op zondag, 19 februari 2012 14:13

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema