donderdag, 19 januari 2012 18:08

Jacco's eerste halve marathon

Geschreven door Jacco van der Hoeven

Wat zijn mijn goede voornemens voor 2012? Ik rook niet, ik sport gemiddeld drie keer per week, ik ben in januari gestart met een nieuwe baan. Lastig...
Hé, ik heb nog nooit een halve marathon gelopen, maar ik train wel al ruim anderhalf jaar bij Thof Running. Het goede doel is gevonden! En wat is er mooier dan als geboren en getogen Maaslander in buurgemeente Maassluis mijn eerste halve marathon te lopen. Dit jaar was het voor de twintigste keer dat er een halve marathon in Maassluis (De Ruitenburg halve) werd georganiseerd. Een hardloopwedstrijd met een loop van 5 km, 10 km en 21.1 km. Samen met een grote groep (45 mannen/vrouwen) van Thof Running ging ik de sportieve uitdaging aan.

Het parcours was voor mij voor de helft bekend, vorig jaar heb ik namelijk daar de 10 km gelopen. Het weer was gunstig, weinig wind, geen regen en lekker fris hardloopweer met 5 graden. Voorafgaande had ik een richttijd van 1.50 uur in mijn hoofd zitten, kijken of dat ging lukken. Het startschot klonk om 13:00 en zoals bij de meeste hardloopwedstrijden het geval is, was het weer flink dringen geblazen om een vrij stukje asvalt te vinden. Ik had samen met mijn hardloopmaatje Patricia afgesproken om samen op te gaan lopen. Voor haar was het ook haar eerste halve marathon. Het was gezellig druk met bekende en onbekende personen langs het parcours die de hardlopers aanmoedigden.

Op 6 km lag de eerste drankpost, even lekker een bekertje water. Het ging nog steeds volgens plan. Na 10 km zag ik de achterkant van een afstandsboord staan, ik draaide me om en zag 18 km, pfffff was ik maar alvast op dat punt. Rond de 12 km kwam ik op een punt waar ik de koplopers in het zicht had, aangezien het parcours in een lus liep. Toen werd mijn moraal even wat minder. Louis van Gaal zou hebben gedacht: "Ben ik nou zou langzaam, of zijn jullie nou zo snel?". Om een goed moraal te houden ging ik uit van het laatste. Een kilometer verder weer een drankpost, even wat vocht bijvullen. Vanaf dat punt liep ik op de automatische piloot rond de 5 minuten per km. Een halve kilometer voor de finish nog een klein tandje harder en daar lag hij: de finish. Tijd 1.48.10 ruim onder de target van 1.50.00. Doel gehaald.
Op naar de volgende uitdaging!

Gelezen: 625 keer Laatst aangepast op zondag, 05 februari 2012 16:20

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema