dinsdag, 06 september 2011 08:44

Het Thoffe Trio slaat weer toe!

Geschreven door Bart Makkinga
 Het Thoffe Trio slaat weer toe! Tom Berkouwer

Zondag 4 september was de off road triatlon van TVR in Vlaardingen. Graag had ik alle drie de onderdelen gedaan, maar door een langdurige knie blessure, waardoor het looponderdeel niet mogelijk was voor me, heb ik ervoor gekozen om alleen het fietsen te doen.

Vorig  jaar waren we met het Thoffe Trio als eerste geëindigd, met Sandor als zwemmer, ik als fietser en Nico als loper, dus de lat lag hoog! Dit jaar was Rene (Kant) loper in plaats van Nico.

De temperatuur was hoog en de luchtvochtigheid zo mogelijk nog hoger, alleen de water temperatuur was na alle regen van de afgelopen tijd slechts 17.5 graden. Sandor had gelukkig een goed wetsuit en met zijn zeebenen van vorige week zou de Vlaardingse Vaart weinig problemen op moeten leveren. Met 66 zwemmers die allemaal zo hard mogelijk willen is de Vaart smal zat, dus het was knokken voor een goede positie. Er moest door het kroos in de Vaart gezwommen worden en onder het viaduct van de rijksweg door, 2 ronden van 500 meter. Na het zwemmen zat ook hier een looponderdeel in, ongeveer 300 meter lopen in het wetsuit naar het parc fermee, waar Sandor 1 seconde voor de verbazend snel zwemmende Michel de Maat aankwam. De 19e zwemtijd in dit veld.

Het fietsparcours was vorige week nog 1 grote baggerbende, dat zou voor de wedstrijd perfect zijn. Zo kunnen technisch betere mountainbikers meer verschil maken met de mannen die hun trainingen meestal op de racefiets afwerken. Mijn regendans die ik de hele week heb gedaan, heeft slechts de nacht voor de wedstrijd nog een buitje opgeleverd, waardoor het parcours er beduidend minder baggerig bijlag dan de week ervoor. De eerste 2 kilometer gaan goed,wel een beetje hoog in de ademhaling en in no time 4 andere fietsers ingehaald, waaronder onze naaste concurrent in het trio klassement. De ademhaling blijft heel hoog, en wat ik ook doe met ander ritme of ander verzet, ik krijg hem niet omlaag. Dan komt er misselijkheid bij, waardoor het wedstrijdgevoel van "lekker sporten" omgeschakeld wordt  in een gevoel van "niet zeuren doorgaan"! Halverwege de eerste ronde word ik ingehaald. Ik lees op de rug van de fietser : Venema en met grote letters NED erboven. Daar kan ik mee leven denk ik en niet proberen aan te sluiten, Hendrik Venema is Nederlandse top en ruim onder de 40! Even later hoor ik tot mijn schrik vlak achter me : Hey Bart! Michel de Maat heeft de tijd die hij nodig had voor het wisselen tussen zwemmen en fietsen (pakweg een minuut) al op me ingelopen. Na even in mijn wiel komt hij er langs. Ik roep dat hij zo door moet gaan en dat het met mij kut gaat (sorry voor het woord). Ik probeer nog een paar keer te kotsen door een vinger in mijn mond te steken, maar ook dat helpt niet. Bij het wat technischer gedeelte in het baggerbos haal ik Michel weer in, maar zodra we weer op gras zitten komt hij in een verzet voorbij wat bij mij niet eens op mijn fiets zit geloof ik. Pas het 2e deel van de 2e ronde zakt de misselijkheid en daarmee ook de hoge ademhaling. Ik kan dan nog een aardig stuk inlopen op Michel die in de verte weer in het zicht komt. Super waren de aanmoedigingen bij het parc fermee en onderweg langs het parcours door Hans en Trudy. Sorry als ik af en toe wat chagrijnig keek! Uiteindelijk de 16e tijd met fietsen, daar moet je in dit veld dik tevreden mee zijn.

Het looponderdeel was voor Rene. 8 kilometer over zeer oneffen terrein. Waar je met fietsen nog wat verkoeling door de rijwind hebt, is het met lopen gewoon heeeel warm. Zeker het stuk in het bos was het alsof er een vochtige warme deken over je heen gegooid werd. Volgens Rene kwamen er een aantal lopers zo hard voorbij dat hij ze niet eens herkende, toch liep hij 4.30 per kilometer op dit hobbelige, drassige parcours, waar ook nog eens enkele trappen in zaten.

Uiteindelijk kwamen we op de 19e plaats overall en net als vorig jaar 1e bij de trio's in de kwart triatlon. Michel haalde met de 3e looptijd nog een rijtje triatleten in en eindigde als 13e.

Bij de 8e triatlon deden ook Thoffe gasten mee: 1e  werd Dennis vd Worp en 3e bij de dames Ineke Halve. Freek werd 10e en had de 2e fietstijd van het hele veld.

De off road triatlon Vlaardingen : volgend jaar weer!! En hopelijk met meer Thoffers!

 

Bart Makkinga

 

  

 

Gelezen: 707 keer Laatst aangepast op zaterdag, 17 september 2011 14:13

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema