zondag, 28 augustus 2011 14:26

Het verhaal van 4 Thofleden die gediskwalificeerd werden en tóch in de prijzen vielen.

Geschreven door Linda

Zaterdagmiddag  12 uur vertrokken we vanaf de sporthal met 4 Thoffers (Theo, Frans, Ineke en ik) richting Maassluis om bij AVW mee te doen aan de run-bike-run. De regen kwam met bakken uit de hemel maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Op het programma stonden 5 kilometer hardlopen, vervolgens 20 kilometer fietsen en als toetje nog 3 kilometer hardlopen. Een leuke sportieve uitdaging voor triatleten met watervrees en voor andere belangstellenden. Een korte briefing volgde in het clubhuis van AVW. Op een paar geprinte A4-tjes werd in rap tempo aangewezen hoe we moesten lopen en fietsen. Voor iemand die daar vaker in de buurt loopt is het peanuts, maar voor iemand van buitenaf, zoals wij, en ook nog eens met het richtinggevoel van een pinda, is het geen eenvoudige opgave om deze routes binnen 5 minuten uit het hoofd te leren….. Maar zoals Ien altijd zegt: komt tijd komt raad!

 

De bedoeling was dat er per tweetal gestart zou worden met 2 minuten tussentijd. De snelste lopers als laatst zodat we allemaal zo’n beetje rond dezelfde tijd zouden finishen. Ien en ik stonden als 2e klaar om te vertrekken en in de stromende regen begonnen we aan onze ronde van 5 km. Tja, je voelt hem zeker al een beetje aankomen…. Juist, na een klein twijfelmoment maar toch vrij zeker van onze zaak, gingen we op een bepaald punt naar links waar we achteraf dus al veel eerder naar rechts hadden moeten gaan. Toen we niemand voor of achter ons zagen lopen, hadden we in de gaten dat we verkeerd waren gegaan.  Maar ja joh, dan nemen we de volgende weg naar rechts, dan weer naar rechts en dan komen we weer bij AVW waar we gewoon op de fiets kunnen stappen voor het volgende onderdeel, zeiden we tegen elkaar. Simpel toch!

 

Naarmate het harder ging regenen en we steeds meer het gevoel kregen dat er geen mogelijkheid was om rechtsaf te gaan, moesten we er toch wel erg om lachen! Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk zijn we helemaal bij de Maaslandkering uitgekomen, was het ondertussen gaan onweren (best eng zo langs de Waterweg met al die flitsen vrij dichtbij) en kwam Carry van de organisatie ons al tegemoet met de opmerking: we waren jullie kwijt! Hij vertelde ons ook dat de wedstrijd was gestaakt vanwege het onweer. Restte ons dus nog een klein stukje terug te lopen naar het clubhuis waar ons een heerlijk warme douche wachtte. Bleek dat we 10 kilometer hardlopen in de benen hadden! Bij een biertje kregen we de verhalen van de andere Thoffers te horen: Frans was gekoppeld aan Gerard de Lange die als AVW’er het parcours goed kende. Echter Frans was deze supersnelle loper al snel uit het oog verloren en liep op een gegeven moment ook verkeerd op zijn rondje van 5 kilometer. Gelukkig herstelde hij zich op tijd en heeft hij slechts een paar honderd meter extra gelopen. Theo, onze 4e Thoffer heeft weliswaar zijn rondje lopen volgens de juiste route volbracht (bravo!) maar is op de fiets helemaal de weg kwijtgeraakt! Het was een schrale troost dat niet alleen de dames een beetje in de war waren…..

 

Tot onze verbazing vielen Ineke en ik als “pechvogels” ook nog in de prijzen! Zo kwam het dat bijna alle Thoffers (op Hetty na die samen met een collega van de partij was) op deze regenachtige zaterdagmiddag gediskwalificeerd waren en er tóch met de prijzen vandoor gingen!

 

Hoe dan ook, we hebben een hele leuke middag gehad: AVW, bedankt voor de gezelligheid. Volgende keer komen we voor de herkansing terug maar dan ontvangen we graag van tevoren het parcours per mail zodat we enigszins voorbereid van start kunnen. Eén ding is zeker, de kans dat we volgend jaar minder regen hebben, is  vrijwel 100% dus dat is alvast mooi meegenomen!

 

Groetjes van Linda.

 

Gelezen: 1798 keer Laatst aangepast op dinsdag, 06 september 2011 08:49

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema