woensdag, 16 februari 2011 19:08

Als een kogel langs de Brielse Toren

Geschreven door Mari Borsboom
Veel thoffers waren afgelopen weekend richting Schoorl gegaan om daar 30 km door de duinen te lopen. Maar er waren meer plaatsen waar gelopen kon worden zoals in Brielle. Dus.........

gingen zondag 4 enthousiastelingen te weten Ria Planken, Wilma Buitelaar, Fred Louter en Mari Borsboom richting het oude vesting stadje.

Vol energie en met veel vertrouwen in de eindtijd was de Plankenbus met Arnold aan stuur op de heenreis een complete kippenren. Bij de inschrijving was er alom geroezemoes wat bleek, de kogel was binnengekomen veel lopers maar ook loopsters keken met veel ontzag en zelfs beetje angstig naar hem. Die naam heeft hij te danken aan de snelheid waarmee hij vanaf het startschot over het circuit loopt. Ja, Fred Louter want dat is kogel gaat namelijk met een snelheid gelijk een lichtkogel naar de finish. De start was in de Voorstraat een straat vol oude huizen met hun karakteristieke gevels. Doch daar hadden wij natuurlijk geen aandacht voor want na het startschot was het massaal naar de finish, wij lopend en Arnold op fiets gewapend met fotocamera en natuurlijk voorzien van de nodige instructies.

Het weer was goed een lichte bries met een prima februaritemperatuur. De 10 Engelse mijl want dat was de te lopen afstand is omgerekend circa 16 km. Lopend langs een waterrijk gebied en over het Kruininger Gors ging het naar de dam. Daar op de Brielse Maasdam was een keerpunt en ging het alras richting finish alwaar voor ons allen een mooie tijd lag te wachten. Maar eerst moest nog een vervelend polderpad genomen worden met een lichte tegenwind. Fred de kogel deed zijn bijnaam eer aan, hij eindigde op plaats 34 (net achter Carla Ophorst wat jammer nou) met een schitterende tijd van1:04:05. Ria kwam totaal leeg over de streep maar met een tijd van 1:29:18 kan je thuis komen. Echter wel 13e in haar categorie en dat zonder handschoenen. Wilma deed er 5 min. langer over en kwam dus uit op 1:34:39 maar was wel 8e dame in de categorie senioren. En ik, ik ben zeer tevreden met mijn 4e plaats bij de 60 plussers.

Na een koude douche (warm water was op) en een warme erwtensoep gingen we allen met een tevreden gevoel naar huis. brielle_i.jpgbrielle_ii.jpgbrielle_iii.jpgbrielle_iv.jpg

Gelezen: 606 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:54

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema