dinsdag, 15 februari 2011 13:08

Mijn eerste halve !!

Geschreven door Heleen Kleijwegt

Afgelopen zondag heeft een groep Thoffers de "'Groet uit Schoorl "gelopen.

Het werd een een geweldig weekend.Dit blijkt wel uit het verslag van Heleen Kleijwegt die haar eerste halve marathon liep.

Zaterdagmiddag vertrokken we met een aantal auto's vanuit Maasland naar het hotel in Bergen waar we zouden overnachten. We werden hartelijk ontvangen, de sleutels van de kamers werden uitgedeeld en.. ik had met Stella een hele leuke tuinkamer!

Nadat we de kamer bekeken hadden en onze spullen kwijt waren, zijn er een aantal gezellig wat gaan drinken. Ik ben zelf met een paar andere Thoffers nog even Bergen in gegaan om te Valentijnshoppen!!! De sfeer zat er meteen goed in. Inclusief enkele mannen werkelijk alle winkeltjes ingeweest en bekeken! Met onze inkopen terug naar het hotel en daarna bij de andere Thoffers aangeschoven en gezellig een paar drankjes genuttigd.

De tijd vloog, het was etenstijd voordat we er erg in hadden! We konden aanschuiven aan een heerlijke hardloopmaaltijd met veel koolhydraten. Spaghetti met goed gevulde saus en de geraspte kaas! Als laatste nog een lekker dessert voor de liefhebbers, 3 bolletjes ijs voor 3,75! Er werd meteen gerekend, dat is 1,25 per bol!!! Maar het werd een "grand dessert" want het was top! Sommige van ons namen een mandarijn van Paul, die hij die middag op de markt had gekocht in Bergen. Een mandarijn werd door Paul geserveerd op een nogal bijzondere manier, vanaf zijn plekkie naar de andere kant van de zaal gegooid en gevangen in een waterkan!

Na lang tafelen, wat erg gezellig was, zijn er een aantal gaan wandelen in het mooie Bergen en.. kwamen terecht in een uitgestorven kroeg! Maar na binnenkomst van de Thoffers was deze direct goed gevuld en bracht gelijk een topsfeer in de kroeg!!! (Zie de foto's..) Na alvast wat warming up oefeningen gedaan te hebben aldaar, zijn we direct begonnen met het preventief aanvullen van vocht voor de volgende dag. Later kwamen er nog meer Thoffers bij en was het een hele club. De stemming zat er goed in en het was een eind na middernacht voordat we in ons heerlijke hoteltuinkamertje lagen. Stella en ik gingen als 1e terug maar.. konden het hotel niet in want de sleutel lag binnen en ik moest zooooooooo nodig sassen.. :( Na een half uur speuren om en rond het hotel uiteindelijk maar aangebeld en hehe, we kregen hulp! Inmiddels was ik in het donker (niemand die me zag, uitgestorven dorp) maar gaan zitten met de broek op de knieen en begonnen aan m'n grote .......! Zie ik daar van beide kanten 2 grote koplampen op me af komen en stond dus volop in het licht met de broek naar benee! We hebben er ontzettend om moeten lachen, waarop Stella zei: " Dit was een goeie oefening voor de Maaslandloop.". :) Weer een nieuwe ervaring erbij!

Om 08.00 uur werden we aan het ontbijt verwacht, wat behoorlijk uitgebreid was. Daar werd goed gebruik van gemaakt en sommige vonden het een kunst om te kijken hoeveel er wel niet op een bordje paste! Later werd verteld, dat je gewoon zo vaak mocht lopen als je wilde. :) Ikzelf kan helaas 's morgens niet veel op, dus ging net als thuis beginnen aan twee beschuitjes met twee koppen thee en heb nog een broodje gesmeerd voor onderweg.

Om 10.00 uur vertrokken we met de auto's naar Schoorl en konden ze daar prima parkeren op een groot stuk land. We kwamen wat hekken tegen, maar dat was voor ons geen enkel probleem. Na de loop voor mij overigens wel pfffff. Aangekomen bij de tent van de organisatie kwamen we alle andere Thoffers tegen en de adrenaline spoot al aardig m'n oren uit!!! Wat vond ik het spannend maar meteen ook erg leuk, ik was er helemaal klaar voor en had er super veel zin in.

Om 10.45 uur liepen we naar de start nadat wij iedereen veel succes hadden gewenst. Tjonge, wat leefde het bij alle Thoffers en zeker bij mij!

Eindelijk was het 11.00 uur en mochten we gaan, de spanning viel van me af en weg waren we, met zoveel publiek langs de kant en Stella aan mijn zij. Bij 10 km stonden "onze Thoffers" als supporters bij de beerenkuul en dat was geweldig, onwijs bedankt nog! Tot 16 km ging alles soepel, maar toen schoot er een vreselijke kramp in m'n lies en vlak daarna ook de kramp in beide voeten. Ik dacht; ik moet en zal 'm halen want ik had er zo mijn zinnen op gezet! Wat gas teruggenomen en het ging daarna gelukkig iets beter tot het 19 kmpunt en toen werd wel duidelijk dat ik het ging halen!

De laatste 2 km kon ik weer genieten en vooral dat laatste stukje met die mooie blauwe vlaggen en de vele mensen langs de kant was fantastisch en bij de Finish veel Thoffers op de tribune was natuurlijk kippevel!!! Met Stella samen over de eindstreep was helemaal geweldig!!! ( 2.12min. ) Net na de finish was het wel even zwart voor de ogen maar na 5 minuten was ik weer goed hersteld en kon ik mijn geluk niet op. HET WAS MIJ GELUKT!!!

Al met al een mooie ervaring waarbij het opviel dat we door een prachtig natuurgebied liepen.

Matti ,"super geregeld" en namens ons allemaal bedankt!!! 

Gelezen: 653 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:53

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema