woensdag, 09 februari 2011 19:24

Heuveltraining Centraal Beheer Achmea Midwintermarathon Apeldoorn.

Geschreven door Wilma Buitelaar

Eindelijk weer eens een verslag van een loopevenement.Door afgelastingen e.d.werd de laatste maanden wat minder toegezonden.

Wilma Buitelaar geeft het goede voorbeeeld .Dit inspireert andere leden de komende periode hopelijk tot grootse literaire daden.

Doe je mee aan een (prestatie)loop? Stuur in dat verslag !!

Zondagochtend 6 februari vertrokken Ria Planken, Fred Louter , Wilma Buitelaar met privé chauffeur Arnold Planken richting Apeldoorn om daar deel te gaan nemen aan de Hollander Techniek Mini-marathon (18,5 km)en de Helicon Asselronde (27,5 km).

Ria en Wilma gingen als eerste van start. Om half 12 ging het startschot op de Loolaan af voor de 18,5 km. Onze regio was goed vertegenwoordigd, AV Waterweg, Fortuna en Olympus waren ook aanwezig. Altijd leuk om bekenden te zien. Gelukkig was het droog maar de wind had wat minder gemogen. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Op het gemak, was zo druk dat je niet te snel van start kon, de Loolaan af om vervolgens de bossen in te gaan. We waren al wel gewaarschuwd dat het vrij heuvelachtig zou zijn. Oke daar stel je je dan op in, geen probleem. Gewoon lekker lopen. En dan bij de 3 kilometer dacht Wilma al o nee m’n benen willen nu al niet meer en ik ben nog maar net gestart. Toch nog te weinig getraind, zou hier al een heuvel komen? Een heuvel dus, het is zo vals plat dat je die heuvels gewoon niet ziet.

De andere dag stond er dan ook een reactie van een deelneemster in de krant, vals plat is zeker in Apeldoorn uitgevonden. En zo zouden er zeker de eerste 10 km nog wel wat meer van die heuvels volgen. Zo ging het parcours verder langs de Apenheul, Julianatoren het park Berg en Bos in richting Hoog Soeren om vervolgens te finishen op de Loolaan. Fred mocht om 12.00 aan de start verschijnen voor de 27,5 km. Helaas konden wij hem niet aanmoedigen bij de start ,dus lieten wij dat aan Arnold over.

Alleen Arnold was nergens te vinden. Was al met de fiets het parcours verkennen. Deze afstand ging gelijk van start met de hele marathon. Het parcours was tot Hoog Soeren identiek aan die van de 18,5 km. De 27, 5 km ging nog over de Asselsche heide en door de Hoog Soerense bossen.

Genoeg bananen, water, thee , muziek bij de verzorgingsposten en de mensen langs het parcours maakte de sfeer nog gezelliger. Zelfs had de organisatie nog voor een primeur gezorgd om de lopers een steuntje in de rug te geven voor de laatste paar honderd meter. Ze hadden een aantal videoschermen geplaatst, de zogenaamde Asics mile of emotion. Zo spraken Bas van de Goor, en prins Pieter-Christiaan je toe. De woorden van Pieter-Christiaan “Je hebt waanzinnig goed gelopen. Je kan niet meer verzuren. Je bent er bijna. Kom op.” staken ons een hart onder de riem!

Dit alles heeft er voor gezorgd dat we allemaal mooie tijden hebben neergezet.

Ria: 1:44:43, Wilma: 1:53:54 op de 18,5 km en Fred 1:57:51 op de 27,5 km. 

Gelezen: 640 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:50

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema