zaterdag, 09 oktober 2010 23:00

10 – 10 – 10 mijn 10e

Geschreven door Hans Vermeer

eindhoven.jpg

Door omstandigheden heb ik helaas mijn ticket van de Rotterdam marathon dit jaar moeten verkopen. Toch bleek er een hersencelletje in mijn hoofd te zitten die toch nog dit jaar een marathon wilde lopen. Hoe raar zit een mens in elkaar.  Mijn keuze viel op de marathon van Amsterdam. Leuke stadsmarathon. Starten vanuit het Olympisch stadion met helikopters boven je hoofd. Indrukwekkend gewoon! Dit vertelde ik op een zomersavondje tegen mijn loopmaatje Petra S. En wat bleek, Petra wilde ook wel eens een najaarsmarathon lopen.  

 

 

De volgende morgen kreeg ik een sms-berichtje van Petra. Die had 's avonds wat zitten googlen en kwam uit op de marathon van Eindhoven:  10 - 10 - 10,  Hans jouw 10e  marathon. Wel een week eerder dan Amsterdam. Wel een week minder training, en we hadden al niet veel weken meer. Maar de deal was gemaakt: 10 -10 -10 loop ik mijn 10e marathon samen met Petra in Eindhoven.

Snel een schemaatje in elkaar gezet. Echt veel tijd hebben we niet. De rest moet maar op ervaring en we besluiten "Easy going" te gaan. Rustig aan en uitlopen. Niet meer, niet minder. Sportmaatjes Ineke H. en Nico H. besluiten ook mee te gaan. Gezellig met z'n vieren naar de gezelligste marathon van Nederland. Helaas moest Ineke door blessure leed afhaken.

Zondag 10 - 10 - 10  was het zover. Mijn 10e. Vroeg op stap met privé chauffeur Peter. Naar het beursgebouw in Eindhoven waar we ons startnummer konden ophalen en waar we ons konden omkleden. Om 10.30 gingen we richting startvak en om 11.00 precies werden we weg gedrumd door een drumband. Fantastisch! Het weer was schitterend. Strak blauwe hemel, weinig wind en ongeveer 19 graden. Voor het lopen eigenlijk een beetje te mooi. De eerste kilometers gingen voor mij en Petra op 6 min/km vlak. Nico ging rapper van start. Op 8 km haalde Leontien van Moorsel ons in. Ik had nog even eye-contact, maar door mijn zonnebril liep dit, op niets uit.  Na 20 km moesten we mede door het weer, te weinig getraind of de spanning van het lopen van een marathon (wie zal het zeggen) het tempo laten zakken. "Easy going" en uitlopen was de afspraak. Met langzaam lopen kom je er echt wel. Dus tempo omlaag! Gelukkig waren er genoeg drankposten. Iedere 2,5 km was er een verzorgingspost. Lekker. Genoeg drinken heel belangrijk! Wij ervaren marathonlopers weten dat.

De marathon van Eindhoven bestaat uit 2x dezelfde ronde. Vlak voor we aan de 2e ronde begonnen werden we ingehaald door de eerste lopers van de marathon. Deze mannen lopen gewoon 2x zo snel als wij dat doen. Geweldig knap!  

Mede door het mooie weer was het gezellig druk in Eindhoven. De 2 km ( x2 = 4km dus) die we door het centrum lopen staat het publiek 4 tot 8 rijen dik. Echt geweldig. Mensen staan met bier en bitterballen ons aan te moedigen. Kei gaaf (brabants dialect) om mee te maken. Verder waren er langs het parcours ruim 50 muzikale attracties aanwezig. Geen moment om je te vervelen. Heel gezellig dus. Ook onze familie en vrienden waren afgereisd naar Eindhoven, om ons te ondersteunen en aan te moedigen. Zelfs de MAASLANDLOOP-VOGEL stond ons aan te moedigen met HOU VOL!  Fantastisch toch!

Met een nieuwe PR (zo lang had ik nog nooit hardgelopen) en een voldaan gevoel heb ik mijn 10e marathon op 10 -10 -10 in Eindhoven uitgelopen !

Iedereen bedankt voor het aanmoedigen. Petra bedankt voor deze speciale marathon. Top.

Gr Hans

eindhoven_2.jpg

eindhoven_3.jpg

eindhoven.jpg
Gelezen: 1432 keer Laatst aangepast op dinsdag, 07 december 2010 16:21

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema