dinsdag, 08 juni 2010 22:37

Arjan Plomp en de VTM loop....

Geschreven door Arjan Plomp

arjan_plomp.jpgOp de vraag aan een Thoffer wat te vermelden over haar/zijn ervaringen tijdens een regionale loop krijgt de redaktie altijd een positief antwoord.

Deze keer Arjan Plomp die geen moment twijfelde en een hartstikke leuk verslag in elkaar knutselde...... (Foto Carry(AVW))

Zaterdag 5 juni, de VTM Telecom loop en de Kester en partners loop , in Maasdijk. Beide lopen zijn onderdeel van het E- kwadraat runcircuit, welke tot op heden wordt aangevoerd door Michel de Maat in de categorie M45.

Vol goede moed op de fiets richting Maasdijk. Aangekomen bij de plaatselijke VV, alwaar de startnummers uitgegeven werden en je tevens kon omkleden.

Hier de rest van de THOF delegatie begroet. Zelfs met zulke temperaturen zijn er altijd THOFFERS te vinden. Eigenlijk logisch want hoe vaak krijg je de kans om mee te doen aan een regionale tropenloop? Roel van leeuwen had hier zelfs het nudisten strand van Hoek van Holland voor verlaten.

De finish bevond zich op een groot grasveld in het midden van Maasdijk. Hier was een groot podium met verschillende kraampjes. Hier kon je drinken, bananen en sinasappels krijgen. Een mooi oranje loopshirt en paprika’s lagen klaar voor alle deelnemers. De start bevond zich op 100 meter van de finish op de Korte kruisweg. Het parcours was verdeeld in drie ronden. De eerste 2 km en daarna twee keer een ronde van 6.5 km.

Om 13.00 uur startte de 5 km met voor THOF Wilma Buitelaar, die in 29 min finishte. Goed gedaan. Om 14.00 uur startte de 15 km. De opkomst was, in vergelijking met 2009, vrij mager. Best jammer, maar met zulke tropische temperaturen wel te verwachten. Onderweg waren er meerdere drink en sponsposten, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Het parcours leidde ons rond Maasdijk. Het was erg warm, vooral het stuk tussen de kassen.

Persoonlijk ben ik meerdere malen gestorven en weer opgestaan. Gelukkig was Sal meegereisd als fanatiek supporter. Dit motiveerde zo erg, dat (als ik het goed heb), Fred louter zelfs als eerste recreant finishte in 1.02…!! Ook Michel de Maat dacht hier zo over want hij werd eerste in zijn categorie!! Allemaal dankzij Sal… Frans L had een goede eindspurt en finishte vlak voor mij in 1.11.., daarna kwam Theo van Vliet in 1.13, Angeli in 1.14 en Roel (met zand tussen de billen) in 1.17. Angeli is weer op de weg terug, zoals je ziet!

Na de nodige versnaperingen te hebben genuttigd op het gezellige aankomst veld, terug richting de VV om de fiets te halen.

Voor mijzelf was het de eerste deelname aan deze loop en vond dat het erg goed georganiseerd was. Alles was ruimschoots aanwezig, en dat voor slechts 8 euro inschrijfgeld. Voor allen een aanrader volgend jaar.

Arjan Plomp arjan_plomp.jpg(Foto Carry Wilminck(AVW)

Gelezen: 747 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:48

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema