dinsdag, 25 mei 2010 21:35

Thoffers bestormen de Mont Ventoux

Geschreven door T.P.R.

mont_ventoux.jpgEindelijk was het dan zover, na maanden voorbereidingen "De Montventhof tour 2010". Op donderdagavond 20 mei vertrokken er 53 Thoffers met introducés naar.........

het verre zuiden in de Provence in Frankrijk waar een enorme steenpuist op ons lag te wachten. De Mont Ventoux.

Na een voorspoedige reis kwamen we vrijdagmorgen rond het middag uur aan in het pittoreske dorpje Vaison la Romaine.

s´Middags werd er zo hier en daar wat verkend om op zaterdag al fietsend of hardlopend de berg te beklimmen.

Zaterdag morgen na een stevig ontbijt begon de rit onder prachtige weersomstandigheden naar het plaatsje Bedoin onder de voet van de MVT waar de officiële beklimming begint. Het was een fantastische ervaring voor fietsend en hardlopend Thof. Voor sommige een ware hel want het is een klim van 22 km met een gemiddelde stijging percentage van 7,5% bepaald geen makkie.

Het was na Alphe d’Huez in 2004 weer een prachtige ervaring en na afloop was er de medaille uitreiking op het grote grasveld bij het hotel en werd er met een lekker koel biertje of wijntje de sportdag afgesloten. s`Avonds werd er in de zaal een quiz, met daarin alles wat met Frankrijk heeft te maken. Het was een superdag.

Zondag een lekkere wandeling in de omgeving die we in de middag bezochte bij de wijnboerderij ``Domaine de Marotte`` met een Nederlandse eigenaar die op gepassioneerde wijze zijn verhaal aan ons uitlegde over het wel en wee van de druif. Wij werden getrakteerd op een heerlijke lunch met pure producten uit de Provence streek en uiteraard onder genot van diverse wijnen en rosé Een prachtige locatie zo midden in de Provence met het uitzicht op uiteraard de Mont ventoux.

Maandag werd er gefietst in de omgeving waar een paar fiets tourtochten waren uitgezet en in de middag moesten de fietsen weer in de trailer worden gestald. Helaas maar aan alles komt weer een eind.

Na het diner weer naar huis en terug mijmerend op het fantastische weekend keerden we weer gezond en wel weer op dinsdag 25 mei in Maasland terug.

De organisatie Adrie, Carola, Petra en Wout vonden het geweldig en willen ook hartelijk bedanken voor jullie geweldige inzet, humor ect.

Ook de Firma Nooteboom met de chauffeurs Roel en Gerard bedanken wij voor de zeer prettige samenwerking.

Wij kijken weer uit naar een volgend evenement. mont_ventoux_ii.jpg

Gelezen: 542 keer Laatst aangepast op maandag, 13 september 2010 12:27

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema