maandag, 12 april 2010 20:37

Koud en winderige Marathon van Rotterdam

Geschreven door Wout Verkade
marathon2010_011.jpgNa maanden van trainingen was het weer zover, 11 april, zo´n vijfentwintig met adrenaline en koolhydraten gevulde Thofatleten stonden om acht uur gereed bij de sporthal de hofstede, om in Rotterdam de jubileum editie van de Fortis marathon te gaan vlammen.

Op de schitterende kamers aangekomen van het Atlantis NH hotel was het grootste probleem ``wat trekken wij aan`` Blijft de zon schijnen of wordt het zwaar bewolkt wat doet de temperatuur in combinatie met de wind. Al met al werd er door de grote meerderheid besloten om in een Thof T-shirt te gaan lopen en alles maar over je heen te laten komen.

Na het alom bekende lied van Lee, You’ll never walk alone knalde om klokslag elf uur het kanon, harder als ooit tevoren en zetten zo´n tienduizend sporters zich richting de Erasmusbrug.

Het parcours over tweeënveertig km verspreid met dertig “Heartbeat of Rotterdam”bands was fantastisch het stuwde de meeste lopers naar topprestaties.

Ook mede door de vele enthousiaste supporters die hun longen uit het lijf brulden, zeker bij het dertig km punt waar de marathon eigenlijk begint.

Maar eenmaal door het bos en een stukje Kralingen draai je naar de Coolsingel waar duizenden mensen staan te schreeuwen. Het kippenvel stijgt naar ongekende hoogte en de finish komt in zicht waar de fel begeerde medaille ligt te wachten.

Zoals eerder vermeld was de temperatuur in combinatie met de wind als ``koud`` te bestempelen. Het was niet af te zien aan de supertijd van de topatleten maar voor de recreanten die nog na de finish van de toppers één a drie uur moesten lopen was het toch wel een zware opgave.

De dertigste marathon van Rotterdam was er weer een om in de boeken te schrijven. Na afloop op naar de beloning in de sporthal waar we weer verrast werden om voor de tweede maal gehuldigd te worden, deze maal door de supporters.

Alle Thof atleten finishten op Jan- willem na die helaas moest afhaken bij 28 km ieder met zijn of haar eigen verhaal waaronder debutanten en P.r`s. De lopers Michel, Rob, Paul, Salvatore, Wout, Arthur, Jacqueline, Theo, Frans, Hans, Ineke, Bart, Matthieu, Henry, Petra, Dini, Geri, Jan, Marcel, Arjan, Dennis, Matti, Johan, Jaap en natuurlijk de tien en vijf kilometer lopers Jolanda, Stella, Sanne en Julie, van harte gefeliciteerd met deze unieke en geweldige prestatie.

De bekende sponsor bedankt voor de geweldige hotelkamers, en de supporters voor de geweldige support.

Voor alle uitslagen en foto’s verwijzen wij U graag naar www.thofrunning.nl of www.fortismarathonrotterdam.nlmarathon2010_011.jpg

Gelezen: 580 keer Laatst aangepast op maandag, 13 september 2010 12:22

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema