woensdag, 18 november 2009 10:51

Het was geweldig ! Het trainingsweekend door de ogen van Trudy

Geschreven door Trudy Regout
trainingsweekend_ii.jpgAfgelopen weekend was het weer zover. Het jaarlijkse Thof weekend! Om kwart voor tien zouden we vertrekken naar de voor ons inmiddels oude vertrouwde kampeerboerderij in Otterlo. Maar voordat .........

we daar zouden arriveren hadden we nog een aantal stops tegoed.

Allereerst waren we allemaal op de koffie genodigd door onze voorzitter Paul. En dat Paul niet alleen kundig is in het leiden van een vereniging maar ook in de keuken zijn mannetje staat, dat bleek. Een aantal overheerlijke taarten (gebakken door de maestro zelf) prijkten op de tafel.

Na deze welkome versnapering vertrokken we richting de Leidse Schouwburg. De Leidse Schouwburg? Ja, in de Thof weekenden zijn we niet alleen sportief bezig maar komen ook andere (voor sommige onderontwikkelde) gebieden aan bod! Verleden jaar waren dat vooral de muzikale kwaliteiten, nu gingen we een beetje cultuur happen in de oudste, en wellicht ook mooiste, Schouwburg van Nederland. Wat een prachtige Schouwburg. Het schijnt dat Trix er verleden week nog geweest is en…Lyzette wast haar broek niet meer want die heeft op de stoel van de koningin gezeten (nr 44)!!! Na een rondleiding door zaal, podium en catacomben (we weten nu alles over de rituelen van Jos Brink voor de show) werden we weer losgelaten langs de grachten van Leiden.

Langs de A13 of was het 12 nog even een stop voor de 12 uur versnapering (ja er wordt heel wat afgegeten in zon Thof weekend maar gelukkig ook verbrand). Deze was verzorgd door Lyzette en Linda, die wij hierbij natuurlijk nogmaals bedanken voor alle goede zorgen! Super! De kofferbak van de auto ging open en de Albert Heijn (nouja de oude dan) van Maasland was er nix bij. Broodjes, koeken, chocola, drinken, alles in overvloed aanwezig.

Na deze stop was het dan eindelijk zover, de aftocht naar Woudegge in Otterlo. Nadat iedereen zijn eigen slaapplek had opgezocht gingen we natuurlijk nog even hardlopen dat hoort er bij…. Vol verwachting kwamen we terug om de heerlijke geuren op te snuiven van het 5 gangenmenu wat Linda en Lyzette ons zouden voorschotelen. Maar niets van dat al. Er stonden een paar pakken op tafel, flessen, wat ingrediënten, groenten en daarnaast lag een snijplank, messen en lag een briefje met een menu. De schorten werden uitgedeeld, de groepen ingedeeld en we mochten zelf ons 5 gangenmenu gaan maken! Jaja, naast onze culturele kennis werd nu ook onze culinaire kennis getest. Het was echt ontzettend leuk! Vooral om mensen (lees mannen) aan het werk te zien die anders nog niet eens een ei bakken in de keuken (ik noem geen namen)….Het werd een gezellige thoffe kookworkshop! En het resultaat mocht er zijn. Na een uur stond een heeeeeeerlijk lopend buffet op tafel!!

Na verzadigd en verkwikt te zijn was het grote moment aangebroken. De muzikale kennis werd nu getest in de enige echte popquiz onder de bezielende leiding van Leo en Jacqueline (die trouwens een grote voorliefde voor het Russische volkslied blijkt te hebben). De spanning was om te snijden, de gemoederen liepen hoog op, de knoppen werden ingeslagen maar uiteindelijk bleek de kennis van het Gele team (oftewel Nico) te groot om ook maar enigszins in de beurt te komen van de overwinning.

Hierna konden de hoofden weer leeg worden gemaakt en werd er tot in de vroege uurtjes weer stevig geswingd op de muziek die Wout en Arthur, onze vaste DJ’s, weer ten gehore brachten!

De volgende dag (voor menigeen na een uurtje slaap) stond er mountainbiken op het programma. De weergoden waren ons niet welgezind en toen we op de fiets stapten plensde het van de hemel. Maar eenmaal in het bos was het echt ontzettend gaaf. Fantastische mountainbike paden, de kleuren van de bladeren en de bomen, de modder (tot in je oren), de koffie met appeltaart en slagroom, de glimlach van Sanne, die noooooooit had geweten dat mountainbiken zoooo leuk was, de regen was vergeten…..

Hierna zat het er weer op! Het was weer erg leuk geweest. Jacq en Nico bedankt voor de organisatie.

En hopelijk allemaal tot volgend jaar!! trainingsweekend_iii.jpgtrainingsweekend_iv.jpgtrainingsweekend_ii.jpg

Gelezen: 626 keer Laatst aangepast op maandag, 13 september 2010 12:08

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema