woensdag, 28 oktober 2009 17:10

Landgoed Twente Marathon,

Geschreven door Robert van der Meer
twente_marathon.jpg

Afgelopen zaterdag was de "Landgoed Twente Marathon", Dit is de tweede keer dat deze marathon werd georganiseerd. Deze marathon is geen gewone marathon, maar een hele aparte culinaire uitvoering. Je kan deze marathon natuurlijk gewoon als een marathon lopen, maar ook als duo mag het ook.

Als je deze marathon als duo loopt, kan je elkaar afwisselen met de fiets. Dit sprak ons wel aan.  

We hebben met 4 duo's meegedaan, fantastisch............

Dinie en Jan-Willem 

Tamara en Robert

Nico en Ineke

Petra en Cindy.

Nou een culinaire marathon was het zeker, bij de eerste "waterstop" was al meer wijn te verkrijgen als water. (heerlijk) ook was er een heerlijk "liflafje" bij. Geen idee wat het was, maar er zat volgens mij iets van zalm op.

Op dit moment wisten wij al heel zeker dat deze "innerlijke verzorging" niet ten goede zou komen van de eindtijd.... Maar we hadden ons gelukkig allang voorgenomen dat we deze marathon alleen maar voor ons plezier gingen lopen. Dit ook om de vele landhuizen, bossen, landerijen, bospaadjes, volledig in ons op te kunnen nemen.

Na tien minuten was alweer de tweede stop, Hier was weer een ander wijntje te proeven en een paar heerlijke stukjes kaas waren ook niet te versmaden. Natuurlijk kon je ook alleen water drinken maar ja, dat is zo gewoon... kan altijd nog.

Totaal waren er ongeveer 15 posten waar je een versnapering kon krijgen. De verscheidenheid hiervan was heel groot. En, alles uit de regio. Om er eens een paar noemen; pannenkoek met chocolade, bierworstjes, stokbrood met achterham, fruithapjes, sneetje krentenbrood (met dik boter), kaas, bietensoep, runderbouillon, diverse drankjes. Ga zo maar door.

Gelukkig kan je als loper onderweg alle lucht die deze aperitiefjes voortbrengen schaamteloos afblazen. Je begrijpt wel dat onze eigen voorraad meegenomen eten en drinken bijna niet is gebruikt, en weer retour mee naar huis genomen kon worden.

Na 4 uur en 20 minuten kwamen we eindelijk over de finish. Wel een voldaan, en vooral vol gevoel. En eigenlijk moesten we nog even in de "hottub" die klaar stond, maar daar zaten al zoveel mensen in dat we het maar gewoon bij een douche hebben gehouden.

Wat een fantastische en aparte marathon was dit. Heel speciaal. Op naar volgend jaar, dan zijn we weer van de partij. De foto's zeggen genoeg.

Thof foto album

twente_marathon.jpg

Gelezen: 611 keer Laatst aangepast op maandag, 13 september 2010 12:07

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema