maandag, 17 augustus 2009 17:42

Bradelierloop 15 augustus 2009

Geschreven door Jim de Wijs
bradelierloop_2009.jpgIk hoor het Erwin Kroll nog zeggen op maandag 10 augustus. “Deze week schommelt de temperatuur rond de 20 graden en zoals het er nu uitziet blijft dit ook naar het weekeinde zo.” Goed zo Erwin, dacht ik nog, want ik was van plan om op de Bradelierloop te gaan pieken en na jaren weer eens onder de 50 min. te lopen op de 10 km en aangezien ik allesbehalve een warm weer loper ben was dit zeker goed nieuws. 20 graden moest te doen zijn, toch?

Nou, het zal niemand ontgaan zijn dat deze voorspelling of liever gezegd veronderstelling op een wrede manier is achterhaald door de werkelijkheid. Zaterdag 15 augustus 2009 15.00 uur te De Lier. Gemeten temperatuur in de schaduw 28 graden. Gerrit Hiemstra had het vrijdagavond al aangekondigd.

Tegen beter weten in toch maar weggegaan op iets onder de 5 min. per km. Ik had het echter al snel door, dit ging hem vandaag niet worden. Toen ik onderweg nog een loper zag die door de EHBO in de stabiele zijligging gelegd werd en het geluid van ambulances steeds doordringender werd besloot ik gehoor te geven aan de alsmaar luider wordende oproep van mijn eigen lichaam “STOPPEN de Wijs en wel onmiddellijk”. Hier won de ratio het van de nog immer niet gedoofde ambitie.

Daarna ben ik min of meer doorgehobbeld naar de Start/Finish waar ik gewacht heb op het nieuwe Thoflid Nicole Kouwenhoven . Ik dacht dat zij wel een steuntje in de rug zou kunnen gebruiken tijdens de 2e ronde. Samen hebben we de 10 km uitgelopen , met dank aan de mensen onderweg die zo attent waren om met tuinslangen koud water over de lopers te sproeien.

Dit en het vooruitzicht van de inmiddels traditionele, door de gezamenlijke Thoffers gescoorde, krat met koud bier, in het gras voor de kantine hield mij op de been.

Op de site www.bradelierloop.nl zijn de uitslagen te vinden van zowel de 5 km als de 10 km. Opvallend is dat op de 5 km er 211 starters en finishers waren en op de 10 km 445 starters en 409 finishers, 36 uitvallers dus, al dan niet vrijwillig.

Bij de mannen werd de 10 km gewonnen door de Japanse WK ganger Sato die later in de week nog zal verschijnen op de marathon in Berlijn en bij de dames lijkt zich een wisseling van de wacht aan te tekenen want na een schier eindeloze reeks van eerste plaatsen werd Carla Ophorst deze keer tweede achter Lindsay van Marrewijk.

Pieken ga ik voorlopig niet meer, en al zeker niet meer in de zomer. De enige piek die ik nu nog voor me zie is die van de Mont Ventoux in mei 2010. Dan gaan we pas echt pieken, weer of geen weer.

Jim de Wijs bradelierloop_2009.jpg

Gelezen: 676 keer Laatst aangepast op maandag, 13 september 2010 11:44

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema