vrijdag, 19 december 2008 11:51

HALVE MARATHON VAN VLAARDINGEN; KOUD EN WINDERIG.

Geschreven door Nico Haring

nico_haring.jpgZaterdag 13 december jl. was het niet alleen koud in de Broekpolder, er stond ook nog eens een stevige wind die de kou leek te helpen om alle moderne thermo hardloopkleding maar eens flink op de proef te stellen.

Deze vlieger ging bij een enkeling niet op omdat die zich heldhaftig in korte broek en T-shirt waagden maar het gros had voor deze gelegenheid toch écht maar weer eens de bijna vergeten ijsmuts en handschoenen uit de kast gehaald.

 De voorspellingen vooraf waren dan wel iets gunstiger maar je kunt nou eenmaal in Nederland nooit een dag van tevoren je tas al inpakken. Een peloton van bijna driehonderd atleten ging om 13:00 van start op de atletiekbaan van Fortuna voor een 5 km een 10 km of een halve marathon.

Met name de lopers van de 21,1 km hadden na het keerpunt in Maasland nog een zware koude dobber aan de 6 kilometer lange terugweg naar de finish in Vlaardingen. Aldaar werden alleen de huurders van een chip elektronisch geregistreerd en opgenomen in een uitslagenlijst, de lopers zonder chip staan dus nergens met hun tijd vermeld en ook het deelnemers aantal is daar dus niet aan af te leiden.

Hoe dan ook; dit soort prestatielopen zijn niet alleen ideaal als trainingsopbouw voor de voorjaarsmarathons maar zijn ook uitermate geschikt als testloop tussendoor. Er gaat natuurlijk inmiddels geen weekend meer voorbij zonder dat er ergens ‘hard gelopen’ kan worden maar het lijkt er steeds vaker op dat we het liever ver weg zoeken. We reizen met bussen vol af naar Istanbul, Parijs, New york en Linschoten. Maar in onze eigen prachtige winterse Broekpolder staan er dan toch maar 3 Thoffers aan de start. En aan de accommodatie kan het toch ook niet liggen; super-de-luxe verwennerij voor sporters, die ‘Polderpoort’.

 De foto’s op de site van Fortuna en van Carry geven weer een uitstekende impressie van een goed georganiseerd loopevenement waaraan namens Thof Ronald van Mil (10km 39:01.) Frans Louter (21,1km 1:38) en Nico Haring (21,1km 1:26) deel namen. nico_haring.jpg

Gelezen: 545 keer Laatst aangepast op dinsdag, 22 december 2009 11:44

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema