zondag, 07 december 2008 21:47

Een sprankelende Spark marathon in Spijkenisse.

Geschreven door Matti Paping
sparkle_marathon.jpgNa Istanbul had ik wel lekker doorgetraind en zondag beloofde een heeerlijke dag met weer te worden dus waarom eigenlijk wachten tot “Linschoten”?Via wat omwegen vernomen dat Sandor Wols ook wel zin had zich uit te sloven..

Zo gezegd,zo gedaan. Ter plekke bleek dat we niet de enige Thoffers waren:Ineke Halve (marathon),Petra en Irene waren bijgestaan door fotograaf Bart Makkinga ook van de partij.

Behalve een halve werd ook nog een 10 km en een hele marathon verlopen. De organisatie had maar liefst 200 vrijwilligers uit de hoed getoverd. Dit op een veld van 700 deelnemers !

Bijzonder te vermelden was de elf lopers die zich aan elkaar verbonden d.m.v. een elastiek en zo een halve marathon liepen t.b.v. het Kika fonds.Dit werd gefilmd door TV Rijnmond.

Het parcours voerde (zoals te verwachten)veelal langs vlakke polderwegen en was gedeeltelijk bekend van de laatste Thof dropping. Het moet geschreven worden: Waar bij bewolkt en grauw weer de windmolens,raffinaderijen en andere industrien een kansloze indruk maken lacht bij dit weertype de hele wereld je toe.

Wat hardlopen onder meer leuk maakt is het sociale: terug op de atletiekbaan wil iedereen alles van iedereen weten. Zelfs een bekende uit Welver (Dennis Rijkzwaan) was aanwezig

Tijden: Sandor Wols 1.49.04

           Ineke Halve 1.52 .34

           Matti Paping 1.40.03

           Petra Sluijter 1.58.36

           Irene de Bloois 53.52 (10 km)

Zo en laat “ Linschoten” nu maar komen!!!

 Groeten van uw correspondent ter plekke:Matti Paping . sparkle_marathon.jpg

Gelezen: 516 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:47

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema