zaterdag, 18 oktober 2008 10:10

Het Thoffe Team loopt de IJsselmeerloop 2008 voor Mappa Mondo

Geschreven door IJsselmeer team 2008
ijsselmeer2008.jpg

Het weekend van 11 en 12 oktober was het zover! Tijd voor de 355 kilometer lange estafette de “IJsselmeerloop”! De weersvoorspelling was geweldig voor de tijd van het jaar, nee eigenlijk hebben we afgelopen zomer weinig vooruitzichten gehad die zo positief waren als nu!

 

Voor een flink deel van het team was het zaterdagmorgen 11 oktober de ochtend ná het 25 – jarig bruiloftsfeest van Gerrit en Tine. De koolhydraten uit het bier moesten hun werk gaan doen.

Om 7 uur vertrokken de 2 busjes met lopers naar Purmerend, waar de start plaats vond.

Hoewel onze starttijd om 8uur was. Konden we toch op speciaal verzoek, dit in verband met het feest van de avond ervoor, om 9 uur starten(als enige team)

Wel heel bijzonder om helemaal alleen te starten maar voor Ineke onze eerste loopster maakte dat niet uit. Enthousiast juichend begon ze met een rondje op de atletiek baan van Purmerend.

 

De eerste 3 etappes van 20 kilometer brachten ons in stralend weer en met het beetje wind dát er was in de rug bij Almere. De 4e etappe van 20 km naar Nijkerk was iets winderiger en volgens Sjaak, de ervaren fietser van het 2e busje, draaide de wind langzaam in zijn nadeel.

De volgende 2 etappes waren 40 kilometer lang, met daar tussen in de partytent van de kookbus. In het bos bij Elspeet werden lopers en begeleiders door Anita en Sasja getrakteerd op een culinair hoogstandje. Heerlijk om na de van huis meegenomen lunch een vérse soep en een overheerlijke pasta voor geschoteld te krijgen. Dames chapeau!! Bij Klazien uut Zalk was de overgang naar de 60 kilometer lange nacht etappes. Klazien stelde haar toilet met gebruiksaanwijzing (die overigens niet meegeleverd werd), voor ons open. Aardige mensen die bij Kampen uit de buurt komen!

 

Peter reed van daaruit met zijn team naar Oudemirdum, en werd in de boerderij van de familie Groen door de kookploeg onthaald met tosti’s en gehaktballen. Om vervolgens een paar uur te rusten. Cindy, de eveneens ervaren fietser van de andere bus, nam de lopers één voor één op sleeptouw door de nachtelijke uren. In een soort simultaan gesprek met Ineke, Petra, Hans, Paul en Anja, zorgde ze ervoor dat de tijd omvloog en de lopers veilig en over de goede weg naar Friesland renden.

 

Irma, verzorgster in het busje van Peter, hield met adequate massages, de lopers uit haar busje fit. Jaap, Ronald, Sandra, Irene en Roel konden zo elke keer fit aan hun kilometer beginnen.

Voor Ronald, Sandra en Anja was deze loop, de eerste lange afstands estafette. Super zoals jullie gelopen hebben! Ook Irene zette een zeer bijzondere prestatie neer, na een lange tijd van blessure leed, heeft ze deze tocht hélemaal uitgelopen!!

 

Vanaf het midden van de Afsluitdijk, werd er weer naar korte etappes van 20 kilometer omgeschakeld. Nog 4 etappes en we waren weer in Purmerend. Ria, verzorgster in het busje waar Bart in reed, begon het vanaf de Afsluitdijk druk te krijgen. Diverse wonder tapejes stelden de lopers in staat alle kilometers te lopen. Knap gedaan doctor Ria!!!

 

Bij Zwaag zagen we twee bekende fietsers: Aad en Leny de Haas. Zij kwamen ons aanmoedigen en fietsten een deel van de laatste etappe met ons mee. Bij de finish haalden ze ons met champagne binnen! Geweldig Aad en Leny! Ook stonden aan de finish onze verse chauffeurs Arie vd Akker en René vd Berg, gebracht door Barry en Anne (dochter van Arie)

 Na 29 uur en 39 minuten werd de finish gepasseerd. 11.97 km/uur gemiddeld, keurig!! 

Na de finish, nog steeds lekker in het zonnetje, werden alvast wat nieuwe koolhydraten genuttigd voor een volgende loop. Voor vertrek uit Purmerend hebben we eerst een chinees buffet genuttigd. Daarna zijn we door onze verse chauffeurs Arie en René in onze busjes weer veilig bij de sporthal in Maasland afgezet.

 

Als team hebben we deze keer ruim 3.100 euro meegenomen voor Mappa Mondo. Alle mensen die zich ingezet hebben en álle sponsors BEDANKT!!

 

Het totaal bedrag over de 5 afgelopen Mappa Mondo lopen, IJsselmeer 2006, 2007, 2008, Den Helder-Maastricht 2007, 2008  is ongeveer 40.000 euro!! Een MEGA bedrag voor een MEGA goed doel. De complimenten aan Thof Maasland van stichting “Het Ei, sportief onspannen”, die de organisatie van de IJsselmeerloop en Den Helder-Maastricht loop doen.

Zij zien ’t Thoffe Team altijd weer graag verschijnen bij de start!

    

Gelezen: 576 keer Laatst aangepast op maandag, 20 oktober 2008 14:14

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema