maandag, 21 juli 2008 19:25

Zaterdag 19 juli was de dag van Werner Korpershoek!

Geschreven door Werner Korpershoek

triathlon_thoff_409__56_1.jpgSamen met zijn AVW-maatje Gerard de Lange deed Werner Korpershoek mee aan de Thof triathlon en 's avonds werd hij ter gelegenheid van zijn 40e verjaardag thuis verrast met een surprise -party .Een wereldverslag met de terechte beginzin:

Deze Thof-Triathlon zal mij nog lang nablijven...

Zondag 8 juli 2008. Thuis gekomen uit de kerk, ligt daar de uitnodiging voor de Thof-Triathlon. Dat is waar ook, gelezen op de site, maar mij nog even aanmelden. Vrouw Anja sputterde nog wat tegen, maar nee... dat soort dingen horen bij het leven, dus wij doen gewoon mee.. Leuk !!

 Ook vriend Gerard gepolst... die wilde wel mee doen.... Kijken of introducé's ook gewenst waren.... Met Matti hierover gemaild, jahoor....

 Niet wenselijk is dat complete thriatleten mee gaan doen en mensen van heinde en verre komen, maar Gerard mag natuurlijk meedoen. Dat is dus geregeld, dachten wij. Per mail van Gerard begrepen dat hij Matti gesproken had en zich ook had aangemeld voor de BBQ. De BBQ ?? Hé vriend, er zijn grenzen, meedoen met de TT is één maar BBQ-en is weer wat anders. Quasi-gezellig aan een tafeltje hangen met een glas water in mijn hand, is niet voor mij weggelegd. Wie geeft zich nu op voor de BBQ ? Maar je kan Gerard niet alleen laten BBQ-en... Dit gaat nergens over.. Wie geeft zich nu op voor de BBQ ?

Het zijn rarewerkweken de laatste tijd, donderdagnacht om 0030 uur nog even gekeken of wij nu wel of niet op de deelnemerslijst staan. Nee.. nog niet.. Hmm.. heeft Matti lekker geregeld. De site nog even afgestruind, gezien dat ik de TSS 1Km wel gelopen heb, ondanks de vergadering die ik had, met nog een mooie tijd van 3.22. Daar nog een flauwe forum-melding van gemaakt en gezien dat je je uiterlijk 's middags kon opgeven bij Carola. 00:45 het mailtje naar Carola de deur uitgedaan. Of alsjeblieft, maak nog één uitzondering, Gerard en ik nog mee kunnen doen.

Vrijdagmorgen 7.10 uur komt er een email van Matti binnen : Werner, je staat nog niet op de lijst... . Nee, Matti als jij niet doorgeeft dat jij dat helemaal niet regelt (mijn fout, ik geef het direct toe) en dat wij dus helemaal niet zijn aangemeld, dan wordt het lastig ja. Maar vannacht nog wel een mail gestuurd. Vrijdagavond nog de mail gechecked, de deelnemerslijst ingekeken, maar nog géén Gerard én Werner... Tja voor mijzelf vond ik het jammer.. voor Gerard ernstiger.. wat een flutvereniging zal hij zeggen, je geeft je op bij Matti en je komt maar niet op de deelnemerslijst. Die avond nog een mailtje eruit in afwachting van .... Zaterdag gelukkig een mailtje van Carola : Maak je niet druk Werner, jullie staan er gewoon bij het plaatsen van de deelnemerslijst op de site ging niet goed, maar maak je géén zorgen...

 Het was bar, bar weer (naar W.G. van der Hulst...bitter, bitter koud) en vooral Anja liep zenuwachtig heen en weer over dit weer.... Thuis begon de logistieke discussie met mijzelf al over de plastic-tassen, waar wat moest liggen tijdens deze Thriatlon en hoe dat daar moest komen. Daarna deed Anja nog mee en in de kleedkamer kreeg ik spontaan de slappe lach, want om 1-voor-12 ging die discussie nog steeds.

 De Thriathlon was één groot succes.... en soms zelfs te gezellig. Tijdens het gezellig babbelen op de kant waren de eerste al gaan zwemmen (logisch dat ik niet meer kon winnen, deze achterstand was niet meer in te halen). Zwemmen was leuk en aangenaam, Ron vdBerg vond het was anders, bij het inhalen riep hij hoestend-en-proestend : Wat is dat toch een kut-sport dat zwemmen.... En inderdaad ik vond het ook best KwalitatiefUiterstTeleurstellend hem te moeten inhalen.

Gerard heb ik tijdens het zwemmen niet meer gezien, volgens mij was hij zijn bandjes nog aan het opblazen of zijn zwembril zat verward in zijn haar. Ook dit keer ging het verkleden niet vanzelf, sokken aandoen met natte voeten zorgt voor opgerolde sokken. Forse wind zorgt voor wegwaaiende plastic-tassen en als fijne Thof-collega ga je deze natuurlijk ophalen, maar uiteindelijk zit je dan toch op de fiets.... Dat was best zwaar, dit keer de fiets van zoon Erwin geleend, bicleps dus géén speciale fietsschoenen vereist en dit keer dus geen drama bij de wissel fietsen-lopen. Deze fiets is net wat kleiner, maar zadel hoger zonder stuur hoger is scheve verhoudig en stuur hoger is - voor mij - geen optie. Tijdens het zwemmen had ik enthousiast JanHenk (ook wel Postzegel) ingehaald en zijn Lonneke aan de kant gemeld dat hij zonet nog dreef. Met de zwemmers-fiets wissel hem niet meer gezien, maar tot mijn verrassing haalde ik hem net in voor de 2e keer Schipluiden spoorbrug : Wat heb jij je dan snel verkleed zeg..... Bij het op mijn remmen staan bij de hoeken in Schipluiden - niet echte fijne bochten en zeker niet met dit weer - bleek dat hij was aangehaakt en dat was prima... Breed als ik rijd, kom maar in mijn zuchie.... Op de Kwakelweg brak de bui écht door.... grote druppels op het wegdek.. welke gek gaat met dit weer fietsen.... Het was ff buffelen, maar toch nog goed te doen.... Nummer 213 kon ik ff zo snel niet vinden op de hekken dus bij 170 mijn fiets maar opgehangen - sorry 170, ik zal het nooit meer doen - en lopen maar.

 Jacqueline vroeg nog of JanHenk errug aan zijn helm gehecht was, want lopen met helm was vandaag niet verplicht en wij ervandoor. Dat onze vriendschap héél hecht was na mijn fiets-kopwerk bleek wel toen ik kramp kreeg en hij meldde als goede trainer : Ff rustigaan Werner..... en weg was hij.... Ai... maar naar 2x links en 2x rechts spannen probeerde ik weer te lopen en dat ging eigenlijk steeds beter en eindigde best nog met een mooi tempo - welke ik hier niet noem, want genoeg proestende mensend dit weekend ontmoet -. Mooie ervaring rijker zo'n Thriatlon.......

 Na de douche nog geprobeerd een trekker te vinden om de boel in de kleedkamer glad te trekken, maar OpperKoster Kees kon mij er niet aan helpen, wel overal halve bezemstelen dankzij de Land-enTuinbouwschool. De zon was gaan schijnen en heerlijk op het terras gaan zitten met biertje resp. water. Toen hoorde wij Paul zuchten-en-kuchen en met allerlei attributen lopen, dit konden wij niet aanzien, onze voorzitter had het zwaar. Met elkaar de BBQ in elkaar gezet en een plan getrokken. Zodoende kwam ik onder mijn quasi-gezellig hangen aan een tafeltje uit samen met mede-Party-Tijgers Gerard - AVW - en Michel - Fortuna en mijzelf - Thof -.

 De BBQ was één groot succes, is het niet voor de eters dan wel voor de bereiders onder ons. Paul liep als regiseur heen en weer en deed het weer werkelijk goed als voorzitter. Michel en Gerard werden afgelost door Hendrik en Roel en ik als 100% Thoffer bleef nog even staan. Matti verzocht mij op te krassen en Gerard vroeg of wij al naar huis zouden gaan. Welja.. laat ik eerst maar proberen mijn EUR 15,00 op te eten.... dus nog even geduld... Kijk en dat was nou jammer.... Waar onze vriendschap altijd heel gemoedelijk was en lekker ontspannen werd Gerard, leek wel een beetje zenuwachtig.... Hangen mocht ik niet, met zijn hardloopvriend Frans praten scheen ook niet te mogen en het nieuwe logo en het nieuwe shirt vond hij ook wel best. Hij had te maken met zijn thuisfront die vond dat zijn uitje wel lang genoeg geduurd had en dat de zomervakantie ingeluid moest worden bij de Moeder-van-Jeroen. Ruzie met het thuisfront wil niemand dus dan maar vertrekken. Ik verontschuldigde mij nog bij de voorzitter, want halverwege een feest weglopen doe je niet, maar aan dwarsliggende AVW-ers heb je ook niets.

Samen naar huis gefietst - Hester - vrouw van Gerard - en de kinderen, hadden een uitje gehad met Anja - mijn vrouw - en de kinderen, vandaar uit zouden wij het ijsje gaan halen. De geleende fiets van zoon Erwin maar direct in garage geplaatst, want laten wij maar zuinig blijven op de spullen van een ander en proberen om via de tussendeur naar binnen te gaan... Hmm.. wat is dat nu weer.. de tussendeur dicht.. wat is dit nu weer voor raars.... Dan maar via het terras naar binnen - voordeur gebruik ik zelden - en wat trof ik daar ??? Een zenuwachtige menigte die zich ondertussen afvroeg of Werner ooit nog zal komen.. vanaf 20.00 werd ik verwacht, het was inmiddels 20.30. Omdat ik een groot voorstanden ben van uit eten gaan mits voorzien van Grand Dessert, hebben zij dit als thema opgepakt : Help Werner de winter door met veel Desserts, Toetjes, Bakwaren.... oid... Wat een verrassing.... Na een gezellige avond nog nagelachen in bed.... : Werner is echt werkelijk in de maling genomen. Zelfs Matti wist er van, vandaar dat hij zo spontaan kwam helpen met RoerBakken ;).... En Gerard maar balen dat ik nog even mijn bordje ging vullen, hier en daar nog een babbeltje maakte en met Frans het gesprek aanging (ook hij was erachter gekomen dat aanmelden bij Matti niet werkte ;)...). Mooie memorabele momenten...... U allen hartelijk dank.... Zo mijn verjaardag vieren eens in de 10 jaar... ja.. dat is wel leuk..... Groet, Werner triathlon_thoff_409__56_1.jpg

Gelezen: 763 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:41

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema