maandag, 26 mei 2008 12:55

De 25e marathon van trainer Rob van Noordt

Geschreven door Rob van Noordt

rob_van_noordt_leiden.jpg25 keer (dat pokke end) de Marathon,

In mijn column “de trainers stellen zich voor” maakte ik er al melding van, dat ik dit jaar mijn 25ste Marathon hoopte te gaan lopen.

Ik wil jullie nu melden dat dat gelukt is en hoe!!!!!!

 

Rotterdam jl. was mijn 24ste en had de marathon van Leiden uitgekozen als 25ste, omdat dit een hele gezellige is. Veel bandje en muziek langs de kant en het rondje is ook heel fraai.

Dus daar was wel iets feestelijks van te maken dacht ik! Echter na het volbrengen van de Rotterdam marathon, bleek ik een soort peesontsteking in mijn scheen te hebben. Twee weken rust genomen, maar nog steeds geen herstel. Dus die 25ste in Leiden maar uit mijn hoofd gezet. Toen ben ik een gezellig weekendje met mijn vrienden eruit geweest en wonder boven wonder, bij alle sportieviteiten daar bleek ik nergens meer last van te hebben.

Dezelfde week nog twee keer gelopen in nog steeds geen pijntjes. Dus toch maar naar Leiden.

Wat ik hoopte werd daar werkelijkheid, het werd inderdaad een feest. Een start voor het stadhuis, muziek op elke 5 km., een versierde straat met muziek en drank op 19 km. En wat daar gebeurde vergeet ik nooit meer. Mijn vrienden van dat beruchte weekend, die normaal gesproken helemaal niets om hardlopen geven, stonden daar met toeters, megafoons en spandoeken, om kippenvel van te krijgen.

Twee kilometer verder zat mijn eerste rondje erop, dat was even schrikken. Iedereen om mij heen bleek de halve marathon te lopen en ik als enige de hele. Gelukkig stond daar Martin Haring die mij nog even sterkte wenste. Na enkele bochten, toen ik ook weer wat verder vooruit kon kijken zag ik gelukkig dat er nog meer idioten waren die dat “pokke end” aandurfden. Helaas bij 25 km. was het beste er wel van af, toch iets te weinig trainingen gehad. Gelukkig stonden Angeli en Keesie de Koning daar weer om mij wat op te beuren en een fotootje te maken. Bovendien bij 30 km. werd ik gesteund door enkele vrienden, waaronder Carola en Marlo, die een stukje met mij meefietsten. Dit gaf mij de motivatie om door te lopen, anders was ik denk een stukje gaan wandelen. De laatste 5 km. werd weer een groot feest, met weer als hoogtepunt mijn vrienden op het 40 km. punt. Ik voelde niets meer en kon alleen maar lachen. Heerlijk was deze marathon, eindtijd 3.16.23.

Na afloop hebben we nog een klein feestje gevierd in sporthal de Wielepet, in Monster.

Hierbij wil ik iedereen, die op wat voor manier dan ook aan mij gedacht heeft, bedanken.

Jullie hebben mij een onvergetelijke dag bezorgd.

 

rob_van_noordt_leiden.jpgTrainer Rob van Noordt

Gelezen: 586 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:45

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema