dinsdag, 04 maart 2008 20:32

Barcelona marathon 2008

Geschreven door Matti Paping

BARCELONA!

zwemvierdaagse_thom_en_barcelona_025.jpgViel toch even tegen toen ’s zondagmorgen om 6.30 uur de telefoon door de hotelkamer heen knalde. “This is your wake-up call “klonk een Caballero zonder filterstem aan de andere kant van de lijn.

Dan weet je gelijk waar het om begon: om de zon en om de marathon!

De taxi was er veel te vroeg (Wout !) zodat we,Dorothée- (mijn vrouw) en ik lekker op tijd in een koffietent ergens bij de start tussen de terugkerende discotheek-gangers zaten.

Onder een strakblauwe hemel klonk dan eindelijk het startschot. Met 9.000 deelnemers was het best moeilijk wegkomen.Na 10km zag ik Door weer en ze zei dat ik 5 minuten achter de beoogde 3.45 uur groep zat.Grrrrrr……,ik wilde rustig starten maar dit was nu ook weer niet de opzet! Maar….wel een mooi doel! In de lange straten zie je de 3.45 ballon heus wel maar haal het maar eens in.

Pas na 24 km had ik het voor elkaar.Zo,nu op het gemakkie uitlopen die handel,nieuw p.r. en aan het bier “klaar is Kees “dacht ik.”Genoeg getraind de afgelopen maanden dus wie maakt me wat ? “. Maar het helpt wel:positief denken.Rode jasjes ? Ha-ha ,die zijn hier niet bij deze temperaturen dus kan je ze niet tellen ook.

 Op het 33 km (strand) punt begon de machine te haperen. Het zwaarste gedeelte (dierentuin,Ramblas)stond nog voor de boeg maar toch bleef de pas er redelijk in. De wandelaars op de Ramblas keken me meewarig aan.In de trend van : “sukkel,wat ben je aan het doen hier? Hier 4 kilometer voor de meet was het echt gebeurd met de koopman. Wat waren die laatste kilometers steil,langdradig,warm en nog veel meer. “Lopen,lopen,idioot”,dacht ik bij mezelf.De pijn is nu veel korter dan de genoegdoening na het lopen. Maar bij het zien van de eindtijd was die er uiteindelijk wel:3.47 uur.(p.r.!)

 Zooooooooooo….en dan dat terras,die zon en dat biertje na afloop….

Dat gevoel wens ik de Thoffers die nu voor Rotterdam trainen alvast toe. Nog ff een paar weekjes gaan en dan komt ie…… de Zwaan!!!!!!!!

zwemvierdaagse_thom_en_barcelona_026.jpg

Gelezen: 563 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:46

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema