vrijdag, 02 november 2007 11:59

Op verkeerde schoenen naar de wintertijd

Geschreven door Mary Borsboom
schoen.jpgVrijdagavond rond 18.00 uur wordt er gebeld staat mijn buurman aan de deur, of ik met hem mee ging naar de Actimel Weerstandsloop Een loop die voor de eerste maal werd georganiseerd over het eiland; Neeltje Jans.

Deze run heeft plaats gevonden gedurende de overgang van de zomertijd naar de wintertijd bijgevolg was de start dan ook om 02.00 uur. Nu had ik al een e-mail ontvangen van deze loop en was dan ook van e.e.a. op de hoogte.

Er kon nog aangemeld worden via Internet dus was het snel handelen.

Zaterdagavond, op naar genoemd eiland, omdat dit voor de eerste keer wordt gelopen, was het maar afwachten wat ons de nacht zou brengen. Het was donker op de weg er naar toe maar we waren gelukkig niet de enige want hoe dichter we in de buurt van het kunstmatig aangelegde eiland kwamen des te drukker werd het. Het bestuur van de Zeelandmarathon had de organisatie met als sponsor Danone, de bekende fabrikant van die lekkere toetjes.

Aangekomen, was het na ophalen rugnummer verkleden in een grote ruimte, beschikbaar gesteld door Rijkswaterstaat met volop koffie en actimel wat door de sponsor werd aangeboden. Na een woord van welkom en informatie betreffende de loop ging het richting de bussen die al klaar stonden om de circa 400 deelnemers naar Burg-Haamstede te rijden want daar werd gestart. Gelukkig was het niet koud maar er stond wel een redelijk strak briesje. Om precies 02.00 uur klonk het startschot en liepen met z’n allen over de Oosterscheldekering richting Neeltje Jans alwaar op het eiland nog een ronde moest worden gelopen. De te lopen tijd zou precies een uur plus één seconde bedragen, d.m.v. een sirene werd dit kenbaar gemaakt. Na deze tijd was de loop ten einde en middels het rugnummer waarin een chip was geplaatst kon de gelopen afstand worden berekend. Naar gelang de plek waar je finishte kon je lopend dan wel met de bus terug.

Na deze nachtelijke inspanning was het verkleden, maar douchen was helaas niet mogelijk. Doch met al dat geloop in halloween sferen, je loopt tenslotte wel door de donkere nacht, kreeg je wel honger en dat had de organisatie wel verwacht want er stond een rijk gevuld ontbijtbuffet klaar. Ook nu werd de koffie en de actimel volop gedronken. Nadat de honger was gestild kon de medaille worden afgehaald en een tas gevuld met allerlei snuisterijen. Maar daar bleef het niet bij want bij het verlaten van het gebouw kregen we nog jawel 8 flesjes actimel.

Een certificaat met vermelding van de gelopen afstand wordt na gestuurd.

 

O ja en dan nog die verkeerde schoenen, toen ik mijn schoenentas opende bleken er twee rechterschoenen in te zitten er zat niets anders op om de loop met twee rechterschoenen te lopen.

 

Groetjes Mary Borsboom

Gelezen: 590 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:41

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema