vrijdag, 02 november 2007 11:22

1e Opschoor cross bij AVW

Geschreven door Nico Haring

nico_haring.jpegHet lijkt de laatste weken maar niet op te kunnen met de ideale loopomstandigheden. Of het nu gaat om de Marathon van Amsterdam, van Etten Leur, de TSS 1 km bij Fortuna op de baan of de Opschoor cross bij AVW, iedereen lijkt baat te hebben bij de perfecte weersomstandigheden van de laatste tijd.

En wat doen we dan als het weer in Nederland eindelijk eens mee werkt? Dan gaan we zélf wel andere factoren inbouwen om het onszelf lekker moeilijk te maken want dat willen ten slotte niet waar? Dan gaan we toch gewoon drie uur rijden naar Terschelling om daar door het rulle zand en verzekerd van tegenwind een hele marathon te lopen? Je kunt ook naar Zeeland hoor maar dan moet je weer bijna een jaar wachten en een jaar zonder afzien, ai, dat wordt lastig. Wat hebben ze nu bij AVW bedacht, speciaal voor de mensen die het liever wat dichter bij huis zoeken zoals ik; je legt langs de Waterweg n parcourtje aan met wat gras, kluiten, heuvels, ruiterpaden en boomstronken en je laat die tobbers lekker op zondagmorgen om elf uur kiezen of ze dat 3, 6 of 9 kilometer lang vol denken te houden. En als klap op de vuurpijl plan je gewoon alvast 4 van die wedstrijdjes! Succes verzekerd, en ze blijven komen! Van heinde en ver komen de atleten, uit Brabant, Terschelling, Zeeland noem maar op. Nou doen ze dat natuurlijk ook wel super hoor bij AVW, zo’n crosscompetitie is netjes verdeeld in diverse categorieën, de uitslagen staan vlot op de site om maar niet te spreken over het brede aanbod van Foto’s! Altijd leuk om te zien dat de anderen ook niet meer konden lachen. Als het bestuur nog n bloemetje over houdt op de komende nieuwjaarsreceptie mag het van mij naar Carry! Altijd en overal oog voor de Thoffers waar en wanneer dan ook; Terschelling?….het zou me niet eens verbazen.…..

Hoe dan ook, de kop van deze terecht populaire crosscompetitie is er weer af en er stonden weer aardig wat Thoffers aan de start. Met nog drie wedstrijdjes te gaan kan ik het iedereen aanbevelen. Kijk maar eens op de site van AVW voor een impressie en speur maar eens even naar je clubgenoten. En om maar even in de psychologische sfeer te blijven; als je bang bent voor blessures… krijg je ze minder snel.

Nico

Gelezen: 524 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:41

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema