dinsdag, 17 juli 2007 00:00

Tweede Thof Triathlon groot succes

Geschreven door Arthur Davidse

arthur.jpgAl een aantal weken is het dorp Maasland toneel van vreemde sporters. In vrolijke badpakjes springen ze bij bossen in de vlieten en met maffe eierdoppen op hun hoofd bestormen ze de fietspaden. Het zijn de voortekenen van een vorig jaar gestart en dit jaar met succes geprolongeerd evenement, de Thof triathlon en Run Bike Run. Georganiseerd door Thof Running Maasland,en dit jaar door een speciaal in het leven geroepen commissie bestaande uit Burt Aurik, Rob van Noordt, Carola Nell en Marlo Moedig.  

 

Zaterdag 14 juli om 15.30 uur was het dan zover. Na een duidelijke briefing, waarin nog eens goed werd uitgelegd dat het een sportief evenement betrof waarbij plezier en veiligheid voorop staat, verplaatsten de sporters zich richting de start. Alsof het op deze quatorze juillet een bestorming van de Maaslandse Bastille betrof, sprongen de deelnemers in de koude Noordvliet of stoven weg over het zwarte asfalt na het startschot van Burt Aurik. Met een borstcrawl, rugcrawl, vlinderslag, schoolslag of gewoon watertrappelend bewogen de deelnemers zich 500 meter door het water. Een verrassende zet van de organisatie was het plaatsen van een oud scheepswrak in de vliet welke als handicap genomen diende te worden. Na het zwemmen begon het fietsen en werd de jacht ingezet op de beste zwemmer, Sandor Wolfs. Fietscrack Siem van der Vaart opende de aanval en stoof met een "rotgang" over het asfalt om uiteindelijk als eerste aan te komen bij het onderdeel lopen. Vlak daarachter gevolgd door Frans Peter Dechering en good old Michel de Maat. Bij de wissel werd Salvatorre Dessie, alias Pantani, bijna gediskwalificeerd omdat hij zijn fiets op het dak van ODO gooide in plaats van hem netjes te parkeren. De gevaarlijkste wissel kwam echter van Paul de Koning. In de veronderstelling dat er weer gezwommen moest worden, reed hij met fiets en al de sloot in (bijna). Ook anderen verbluften op dit 20 kilometer lange parcours door de Duifpolder vriend en vijand. Rene Kant zat bij de top 5 en ook Frans Louter (die dag bijgenaamd "de helm" omdat er alleen maar twee benen onder zijn helm uitstaken) deed zijn best om zijn derde plek van vorig jaar te evenaren. Pechvogel was Marianne Bruins die in een gevecht om plek 2,3 bij de dames moest afhaken door een lekke band. Plek 1 bij de dames werd tijdens de fietstocht al zeker gesteld door de rappe en goed getrainde Jacqueline Nell. Tijdens de afsluitende 5 kilometer hardlopen ontstond een fantastisch gevecht tussen de nrs. 1 en 2 bij de mannen. Het was uiteindelijk toch de (mede) oprichter van Thof Running en topatleet Michel de Maat die zich terug vocht van plek 4 naar plek 1. Kort daarop gevolgd door Frans Peter Dechering en Paul de Koning. Bij de dames werd plek 1 geconsolideerd door Jacqueline Nell maar was de strijd om plek 2 en 3 een sensatie. Met een te laat ingezette sprint lukte het Trudy Regout net niet om Marieke Veerman in te halen. Ook de deelnemers die in estafettevorm meededen hielden het tempo in de wedstrijd erg hoog en wisselden professioneel. De ploeg van Dinie van Berkel, Jeanet Doelman en Wout Verkade maakte zich zorgen om de laatst genoemde omdat deze ijsberend al meer dan 20 kilometer had afgelegd voordat zijn race nog moest beginnen. Na twee rondjes van 2,5 kilometer te hebben gelopen werd er door bijna iedereen sprintend gefinisht. Het was duidelijk dat vele deelnemers onderlinge wedstrijden hadden uitgevochten wat de race erg mooi en spannend maakte.  

 

Even na 17.00 uur was iedereen binnengeloosd door cabaretier/speaker Roel van Leeuwen en begon de huldiging. Een mooi dankwoord was er voor de EHBO die niet in actie had hoeven te komen en voor de vele vrijwilligers langs het parcours die deze race perfect begeleid hadden. Het was duidelijk dat door menigeen een topprestatie geleverd was en dat het tijd was voor ontspanning en amusement. Op het complex van korfbalvereniging ODO werd de BBQ aangestoken, ging de muziek aan en werd getoost op een prima prestatie. Het toosten ging door toen het moment aanbrak dat de nieuwe Thof website werd onthuld. Om klokslag 20.30 uur ontstond een digitaal hoogstandje van Ron Veldhoen door de oude Thof site om te toveren naar een nieuw strak vormgegeven site met veel nieuws, verhalen, impressies en beelden. De pr-leden Leo Kleijwegt, Mattie Paping en Ron Veldhoen werden hierbij zeer terecht in de bloemen gezet omdat na weken intensief werken een zeer professionele site werd gepresenteerd.

Op de nieuwe website http://www.thofrunning.nl/ vind u de uitslag van de Triathlon en de Run Bike Run en vele foto's van een zeer geslaagde dag.

 

 

 

 

Gelezen: 690 keer Laatst aangepast op maandag, 23 juli 2007 16:09

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema