zondag, 02 juni 2024 04:57

Reanimeren en AED

Geschreven door Cora

Woensdag 22 mei is er een weer een AED reanimatie cursus gehouden. Er was best een grote groep Thoffers aanwezig: Edwin, Michelle, Theo, Sanne, Paul, Fred, Yvonne, Helma en Cora. Voor veruit de meeste was het een jaarlijkse herhaling. Ook nu werd het weer verzorgd door de EHBO vereniging uit Schipluiden en het werd ook gehouden in Schipluiden.

We begonnen met het bak koffie of thee en daarna met een theorie deel. In feite was het allemaal herhaling maar het moest toch behoorlijk afgestoft worden. Hieruit blijkt maar weer hoe belangrijk een jaarlijkse herhaling is.

Na de theorie gingen we over op het daadwerkelijk oefenen. We werkten in groepjes van 2 of 3 en gingen aan de slag met de poppen. Op de poppen gingen we reanimeren met tegelijk mond op mond beademing. Daarnaast ook nog de stabiele zijligging en voorkomen van verstikking. Sommigen moesten we op elkaar oefenen, dus dat zorgde wel voor de nodige lachbuien.

Toen elke groep alle oefeningen gedaan had kwam de AED erbij. Hierbij moest er ook samengewerkt worden en taken worden verdeeld. Wie gaat 112 bellen, wie houdt de omstanders op afstand, welke mensen kunnen elkaar afwisselen met reanimeren totdat de hulpdiensten er zijn en dergelijke.

We hebben gelachen, maar er ook zeker wat van geleerd. Al met al een hele nuttige avond. Na deze avond kunnen we toch weer met een wat veiliger gevoel op pad op de dinsdag en/of donderdagavond.

IMG 20240524 WA0006

IMG 20240524 WA0011

IMG 20240524 WA0009

Gelezen: 96 keer Laatst aangepast op zondag, 02 juni 2024 05:04

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema