maandag, 23 augustus 2021 07:33

De roze brigade is los!

Geschreven door Gerben

Negen Thoffers hebben hun zinnen gezet op deelname aan de Berlijn Marathon. Dat had eigenlijk al vorig jaar moeten gebeuren, maar om de bekende reden ging dit niet door. Ook nu blijft het spannend. Zijn alle voorbereidingen straks voor niets geweest? Hopelijk niet uiteraard en zoals bekend moet je in de voorbereiding van de marathon toch echt kilometers gaan maken.

Daarom had Philip voor zaterdag 21 augustus een mooi trainingsparcours van 25km uitgezet in de Broekpolder. Om 09.00 uur werd er gestart bij ’t Sonnetje. Iedereen had trouw de oproep van Henry gevolgd om toch vooral ook het roze Berlijn shirt aan te trekken. Deze was al speciaal voor deze trip vervaardigd. Met gelijk al een lekker zonnetje op de bol werd er vertrokken naar de eerste waterpost bij het Klauterwoud in Vlaardingen. Daar hield de voorzitter het al weer voor gezien, omdat hij zo nodig op zondag een 10km testloop moest gaan doen. Gezellig hoor. Gelukkig zat bij de rest de moed er goed in en werden nog enkele lussen in het Vlaardingse bos gemaakt.

De lopers hadden daarbij Rene aan hun zijde op de fiets voor de morele steun. Helaas komt de marathon voor hem te vroeg, maar hij gaat wel mee op onze trip naar Berlijn. Dit na een lange periode van blessures en corona. Op 18km pikte ook Gerben weer aan met zijn fietsje. De dorst van de mannen werd nog even voor een laatste keer gelest met wat bekertjes Isostar en toen was het weer tijd om terug te keren naar Maasland.

Gezellig napraten onder het genot van een drankje en een pannenkoek bij t Sonnetje. Ondertussen had Harm het vuur uit zijn sloffen gelopen tijdens de 25km Heinenoord Tunnelloop. Hij zette een prima tijd van 1 uur 41 op de klokken. Dus ook met zijn voorbereidingen zit het wel goed. Ondertussen traint iedereen hard door en moet het op zondag 26 september gaan gebeuren in Berlijn. Na zo’n lange periode van geen wedstrijden hebben we daar uiteraard ontzettend veel zin in. Hetzelfde zal gelden voor andere lopers die bijvoorbeeld met spanning wachten of het licht op groen gaat voor de 10km en Marathon van Rotterdam of bijvoorbeeld de CPC loop in Den Haag. ‘Fingers crossed’ zoals ze in goed Nederlands zeggen.

Gerben

2021 08 21 13.15.37

 

2021 08 21 13.15.37 1

Gelezen: 211 keer Laatst aangepast op maandag, 23 augustus 2021 07:39

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema