woensdag, 11 oktober 2017 11:39

Kust Marathon Zeeland

Geschreven door

Kust Marathon Zeeland 7 oktober 2017-10-10

Zaterdag 7 oktober vertrok ik met Angeli en Jolanda naar Zoutelande in Zeeland om de Kust Marathon te gaan lopen. Er was heel veel slecht weer voorspelt met een zuid westen windkracht 6. De Kust Marathon loop je van Burch Haamstede naar Zoutelande, dus alles tegen wind.

Maar in de auto naar Zeeland leek het best een aardige dag te worden, het was toen nog droog. Om half tien stonden de bussen in Zoutelande klaar om ons naar Burch Haamstede te brengen, nog steeds droog! In de sporthal van Burch Haamstede hadden we tijd genoeg om de door Angeli gebakken appeltaart op te eten, daarna omkleden en naar de start te gaan. Toen ging het mis, het begon te stortregenen en dat hield de eerste paar uren niet meer op. Om 12 uur klonk het startschot.

We hadden ons voorgenomen rustig aan te gaan doen om onze krachten te verdelen, maar om een beetje warm te blijven moesten we wel even flink doorlopen. Voor mij betekende dat 5 min/km. Hierdoor kwam ik in een mooie groep terecht waarin ik mij mooi kon verstoppen en weinig last had van de wind. Angeli ging nog harder van start en was al snel niet meer te zien. Ongelofelijk waar zij de kracht vandaan haalde.

Op een gegeven moment ging het zo lekker dat ik dacht, ik kan wel even een selfie maken. Dus ik voor de groep lopen en mijn telefoon zo ver mogelijk voor me houden en zwaaien. Gelukt! Hierop kreeg ik meteen commentaar van de groep. Als jij zo makkelijk loopt en foto’s maakt, waarom ga je dan geen kopwerk voor ons doen!!! Ze hadden gelijk en ik ging ook maar kopwerk doen.

kust marathon 2

Na 21 km. moesten we voor de tweede keer het strand op, dit was het zwaarste gedeelte van de marathon. Mul zand en pal tegen wind. Ik mocht hier de groep niet laten gaan, terwijl ik voelde dat de benen steeds moeier werden. Deze 4 km. strand hadden mij heel veel energie gekost. En besloot nadat we van het strand kwamen even rustiger aan te doen. Gelukkig was ik niet de enige die het moeilijk had en ik had al weer snel een maatje gevonden. Om beurten kopwerk was het beste wat je kon doen bij deze harde wind. Het was inmiddels wel wat droger geworden. Het tempo was nu niet hoger dan 6 min/km. Na wat rekenwerk moest ik dit tempo volhouden om binnen de 4 uur te finishen. Ik had het heel moeilijk. Gelukkig was de laatste 5 km. niet meer tegenwind en kwam er weer een klein beetje kracht in de benen terug. Heel erg blij dat ik er was kwam ik na 3 uur en 57 minuten over de finish. Angeli was al binnen en had er 3.44 uur over gedaan en was bovendien 2e dame in haar categorie. Ook Jolanda haalde het podium en werd 3e in haar categorie in een tijd van 4.19 uur. Allebei heel knap onder deze omstandigheden.

Rob van Noordt

Gelezen: 737 keer

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema