woensdag, 26 oktober 2016 14:19

Marathon van Amsterdam

Geschreven door

Vorig jaar had ik, José van Adrichem, besloten om nog 1x een marathon te gaan lopen, die van Rotterdam april 2016, en daarna nooit meer. Maar ja…… je wordt weer enthousiast gemaakt en omgepraat.

Dus toch nog één, de marathon van Amsterdam. We zouden met z’n vieren gaan, maar uiteindelijk waren we met z’n tweeën.

Samen met Kelly gingen we ervoor! Goed getraind reden we richting Amsterdam. Kelly nam vriendin mee en Angeli was mijn support. Zij ging daar een trainingsduurloop doen van 30 km.

Eerst startnummer ophalen en aankleden, gelletjes hier en daar stoppen voor onderweg. Tassen ingeleverd en dan in de file om in het Olympisch stadion zien binnen te komen. We waren maar net binnen en daar klonk het startschot. Voor ons duurde het nog ongeveer 20 minuten voor we over de startmatten liepen. Het was mooi weer, niet te warm en bijna geen wind. Perfect dus. Eerst door het Vondelpark. Na 4 km door het hart van het Rijksmuseum. Bij 6 km – 9 km liepen we een lus en daar stonden onze supporters ons aan te moedigen. Hier kwam ik Kelly tegen en liepen we samen even op. Angeli zag nog een Thoffer lopen, Jacob Anema, Thof shirt valt goed op tussen al die andere lopers. Het ging erg soepel, goed op mijn klokje kijken dat ik niet te hard van stapel loopt, het is nog een heel eind. Bij 14 km het rondje langs de Amstel, erg mooi hier. Na 25 km draaien we weer de stad in, het gaat nog steeds goed. Maar na 28 – 30 km wordt het steeds zwaarder, mijn bovenbenen gaan het niet zo leuk meer vinden. Blijven lopen en bij de drinkposten even wandelen. Bij 36 km kwam ik Kelly weer tegen, zij had het ook zwaar, maar liep net iets sneller. Gelukkig, daar is het Vondelpark weer, nu is het niet zo ver meer, nog even volhouden. Het tempo zakt wel bij me, maar daar komt het stadion in zicht, nog 1 bocht en dan het stadion in, nog 200 meter en dan ben ik er. Gelukkig. De tribune zit vol met toeschouwers, wat bijzonder om daar te finishen. Tijd 5.01.24 een dikke p.r voor mij!

Na het douchen kwamen we nog een Thoffer tegen, Ridwan Alblas, hij had een halve marathon gelopen. Moe maar dik tevreden reed Angeli ons naar huis toe.

Tijden:

Jacob 3.30.26

Kelly 4.57.33

José 5.01.24

 

Halve marathon:

Ridwan 1.50.41

 

José van Adrichem

Gelezen: 725 keer Laatst aangepast op zondag, 06 november 2016 20:05

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema