donderdag, 29 september 2016 11:50

Een T (te gek) H (hard gelachen) O (onvergetelijk) F (feestelijk) weekend!

Geschreven door PR

Een prachtig weekend werd voorspeld op de 24ste en 25ste september. Dat kwam goed uit want het Thof weekend stond voor de deur! Met daarin een aantal activiteiten waarbij het mooie weer toch wel een (grote) rol zou spelen.

Op zaterdag begon het weekend in de mooie kustplaats, Katwijk aan zee. Daar verzamelden zich een hele horde rode Thof shirtjes om de wedstrijden van de 10, 15 of 21,1 km te komen lopen. Deze wedstrijd staat bekend om zijn prachtige omgeving, maar ook om het zware parcours, die gaat namelijk dwars door duingebied en ook een groot gedeelte over het strand. Dit werd ons al diverse keren ingefluisterd door ervaren lopers om ons heen. De adviezen waren vooral om het in het begin rustig aan te doen en krachten te sparen voor het gedeelte over strand.

De start om 12:00 uur, was vanaf de boulevard van Katwijk. Vanaf daar liepen we het Katwijkse natuurgebied in, samen met mijn drie hazen (Wout, Burt en Thuur). Met een soepele tred liepen we door de duinen en onverharde (stoffige) paden, door de bossen. Dat was de eerste 10 km goed te doen. Met een gelijkmatig tempo tussen de 5:40 en 5:50 km p/u. Later liepen we meer door het duingebied, met de volle zon op ons hoofd, werd het meer afzien. De heuvels volgenden zich in snel tempo op en de kuiten begonnen licht te verzuren. Naarmate de kilometers opliepen veranderden de heuvels in bergen voor mijn gevoel, maar van opgeven was geen sprake. Het tempo ging wel op een iets lager niveau verder. Heuvel op en af naderen we het strand tussen de 15 en 16 km. Heerlijk, wat een verademing om weer vlak te gaan lopen. Het zand was gelukkig op vele plaatsen verhard, dus dat liep prima!

De kilometerbordjes kwamen voorbij en bij de 19 km was het beste er wel een beetje vanaf. Gelukkig was Burt er (Wout en Thuur waren door omstandigheden achter gebleven) om me door deze, voor mijn gevoel loodzware, kilometers heen te helpen. Aan het einde werden we nog aangemoedigd door de Thoffers die al klaar waren met lopen. Het laatste stukje was door het mulle zand, met als hoogtepuntje een fijne klim omhoog. Uitgeput en wel kwamen we met een eindtijd van 2:06:32 over de finish. Met mijn debuut op de halve, was ik wel tevreden. Met de zon was het nog heerlijk vertoeven op het strand en voegden we ons bij de rest om de overige Thoffers binnen te halen.

Na de wedstrijd reden we met z’n allen naar Huizen, waar we de rest van het Thof weekend door zouden brengen. Te midden van alle prachtige Gooische huizen stond ons, nogal primitieve complex, in vergelijking met de omgeving, maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Bij aankomst kregen we een heerlijk vers gebakken appeltaart en een bakkie koffie/thee. Daarna was het een gezellig samenzijn met allemaal lekkere versnaperingen. De avond luidden we in met heerlijke Indisch buffet. Het comité had voor ons nog een wandeling in petto, waarbij we met coördinaten de juiste route zouden moeten lopen. Dit ging niet helemaal zoals het zou moeten, maar na een stuk door het donkere bos vonden we Patricia. Van haar kregen we een zak met verkleedkleding mee (welke later aan bod kwamen) en we vertrokken weer richting ons complex.

Daar aangekomen werden er al voorbereidingen getroffen voor een groot kampvuur. Takken en hele bomen werden op de stapel gegooid en aangestoken. De echte pyromanen kwamen weer naar boven. Iedereen settelden zich gezellig rondom het vuur en zo werd het een heus kamp vuur. De verkleedkleding hadden we niet voor niets meegekregen. Die stonden garant voor de playbackshow. Zo was er een optreden van de ketchup song, de dollydots en ook de spice girls kwamen voorbij. Na deze hilarische optredens was het nog lang onrustig rondom het vuur…..

Na een heerlijke korte nacht, begon de volgende ochtend fris. De tafel was al uitgebreid gedekt door Jolanda, zodat we met z’n allen konden genieten van een lekker en voedzaam ontbijt, want na het ontbijt was er nog tijd voor een activiteit welke zich in het Gooische natuurgebied afspeelde. Daar aangekomen werden we verdeeld in twee groepen. De blauwe en rode groep. Alwaar we het spel vlaggenroof gingen spelen in het bos. De twee partijen hebben elk hun eigen gebied waar ze hun vlag moeten verstoppen. De andere partij moet deze roven, maar dit gebeurd natuurlijk niet zonder slag of stoot. Iedereen in het team, krijgt een kaartje met daarop je (Stratego)rol zodat je moet zorgen dat je de leden van het andere team uitschakelt. Dit zorgde voor de nodige hilariteit en vooral ook veel schrammen van het struikgewas. Algoed het rode team heeft, dankzij Mark, de vlag geroofd en dus gewonnen.

Na dit spel kwam er ook een einde aan het Thoffe weekend en na het opruimen keerden we weer richting huiswaarts om al deze gebeurtenissen weer als fantastische herinnering op te slaan.

Organisatie bij deze nogmaals bedankt voor het vermaak!

Gr Sanne

Uitslagen:

10 km

Gerrit Korchell: 54:18

Patricia: 57:11

Suus Fa: 57:13

Marja heijdra: 1:02:10

Helma Vermeer: 1:02:17

Gonnie de Raadt: 1:04:11

Miranda Verkade: 1:06:54

Aafje van Dijk: 1:12:16

Edwine Kooyman: 1:13:34

21 km

Yvonne Bek 1:46:11

Ronald van Mil: 1:39:05

John van Marrewijk 1:43:28

Mark de Kok 1:47:43

Ronald van de End 1:52:22

Jolanda Ammerlaan 1:58:42

Nancy de Kok 1:59:53

Britt Jager 2:02:38

Sanne Verkade 2:06:33

Burt Aurik 2:06:35

Wout Verkade 2:10:00

Arthur Davids 2:10:00

Bob Hofman 2:21:57

Jolanda Hofman 2:26:45

Jose van adrichem 2:30:16

15 km

Jacco van der Hoeven 1:25:07

Yvonne Bek 1:46:11

        

 

Gelezen: 510 keer Laatst aangepast op zondag, 09 oktober 2016 10:09

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema