maandag, 26 september 2016 17:33

Vervolg cursus assistent looptrainer

Geschreven door

Vandaag waren Edwin en ik voor de tweede keer aanwezig bij de cursus assistent looptrainer bij Olympus'70 in Naaldwijk. Net als op de eerste cursusdag begonnen we met een uurtje theorie. Er kwamen diverse onderwerpen aanbod namelijk verschillende trainingsprincipes, trainingszones en herstel.

Na de theorie was het tijd voor een praktijkopdracht en deze week stond de warming up centraal. In groepjes moesten we een warming up van 10 minuten verzorgen voor de overige cursisten. Gewoon twee rondjes inlopen over de baan was verboden dus we moesten echt aan de bak om iets te verzinnen.

Alle groepjes kwamen aanbod om hun verzonnen deel te geven en daarna was er tijd om feedback te geven en te ontvangen. Na dat we inmiddels toch ruim 30 minuten hadden besteed aan het warming uppen zat de cursus ochtend erop.

Bijna tijd om naar huis te gaan maar niet voordat Edwin en ik een rondje baan hadden gelopen. Na elke curusdag doen we een poging om een nieuw PR neer te zetten op de 400 meter baan van het Olympus'70 complex. Edwin slaagde erin en zette een nieuwe tijd neer. Helaas werkte mijn beentjes niet mee en was ik zelfs langzamer dan twee weken geleden..... wellicht had dat iets te maken met de Halve marathon van Katwijk gisteren!

Groetjes!
Britt Jager

Gelezen: 651 keer Laatst aangepast op vrijdag, 07 oktober 2016 20:04

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema