dinsdag, 01 maart 2016 12:35

De MiddenDelfland Halve Marathon zit er weer op!

Geschreven door

De MiddenDelfland Halve Marathon zit er weer op!

Het aantal deelnemers op de Halve was ongeveer 250, een kleine 100 minder dan vorig jaar, en op de 10 km ongeveer 85, een stuk of 10 minder dan in 2015. De weersvoorspellingen zullen daar wel voor een groot deel debet aan zijn geweest, er was namelijk zware wind en heel veel regen voorspeld.

Hoewel dat uiteindelijk meeviel, het was de hele ochtend best goed weer, vielen rond twee uur toch de eerste druppels. Al snel ging dat over in stevige regen, en vooral de mensen die wat verder op de route stonden zoals bij de tijdklok en de waterpost op de Duifpolderweg, waren aan het eind flink doorweekt en afgekoeld.

Ook voor de lopers was het een zware editie. Viel het stuk van Schipluiden naar Maasland met wind tegen al niet mee, de echte bottle-neck was toch wel de Duifpolderweg. Na al een kilometer of vijftien in de benen, dan nog anderhalve kilometer met zware tegenwind en een beschutting van nul komma nul. Twee deelnemers van achterin het veld moesten nog door Mike Rattink naar Schipluiden gebracht worden, de ene wegens een opspelende blessure, bij de andere was gewoon het kaarsje opgebrand. Later hoorde ik dat er nog wel meer uitvallers waren.

Eerste Thoffer op de Halve was Edwin van Kersbergen (1:31), bij de dames kwamen Tamara Kleijwegt en Carola Nell samen over de finish met eenzelfde brutotijd (1:40), en bleek de nettotijd van Tamara een kleine seconde sneller te zijn dan van Carola. De prijs ging echter toch naar Carola, waarom is ook mij tot op heden nog niet duidelijk.

Op de 10 km waren dat Fred Louter (39 min.) en Jacqueline Taal (58 min).    

De overall-winnaar op de Halve was Patrick Kwist, die zo snel startte dat voorfietser Eef (met wind tegen) hem maar nèt kon voorblijven, en met een rood hoofd en “z’n tong op z’n voorwiel” Maasland binnenfietste.

Bij de dames op de Halve was Carla Ophorst wederom de snelste. Op de 10 km waren dat Joeri Smit en Hendrike Oosterhof.

Organisatorisch is alles prima verlopen, dankzij alle vrijwilligers!

Ad van Marrewijk

Gelezen: 1130 keer Laatst aangepast op donderdag, 10 maart 2016 22:15

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema